Yamaha TMAX 20th Anniversary - samo 560 ekskluzivnih skuterjev

Yamaha TMAX, ki po mnenju mnogih upravičeno zaseda prestol v razredu maksi skuterjev, letos prazunje.

Ob svojem drugem okroglem jubileju je TMAX že presegel proizvodno številko 300.000 skuterjev, trenutno pa je v ponudbi sedma generacija modela. Ta je bila lani popolnoma osvežena, na račun večje delovne prostornine motorja, pa je dobila tudi drugačno oznako - 560.

Zato ni naključje, da bo jubilejna serija izdelana v prav toliko primerkih, konkretneje pa bo šlo za model TMAX Tech Max, kar trenutno predstavlja tudi popoln komplet dodatne opreme, ki vključuje tempomat, povezljivost s pametnim telefonom, brezkontaktni ključ, električno nastavljiv vetrobran, nastavljivo zadnje vzmetenje ter ogrevane ročke in sedež. Sedež pa ni samo ogrevan, pač pa je na jubilejnem modelu izdelan tudi iz nekoliko drugačnega materiala in ima rumene šive.

Poleg vsega, kar lahko TMAX ponuja tudi v povsem serijski različici Tech Max, pa je jubilejni model še nekoliko prestižnejši. Prednji blatnik, ščitnik izpušnega lonca in pokrovi pod sedežem so namreč izdelani iz karbonskih elementov. Kot pravijo pri Yamahi gre za poseben 'kovani' karbon, kar pomeni, da ima vsak kos drugačno teksturo, posledično pa bo vsak izmed 560-ih kosov svojevrsten unikat. Kolesa bodo obarvana v modni bronasti odtenek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja