Yamaha XSR 900 GP - retro do amena

26. 10. 2023 | Matjaž Tomažič
Deli

Če bo mimo vas v prihodnji sezoni na vašem priljubljenem odseku nekdo po kolenu odpeljal mimo vas na stari Yamahi, ni nujno, da bo to Wayne Rainey, niti ni nujno, da bo tista Yamaha zelo stara.

Yamaha je namreč za prihodnjo sezono na osnovi modela XSR 900 pripravila različio GP, ki s svojim poloklepom in pokorovom zadnjega sedeža skoraj do potankosti spominja na dirkalne motocikle iz sredine 80-ih let. Tisti, ki se teh motociklov še spominjate, boste v novem XSR 900 GP vsekakor videli veliko povezav z modeli TZR in FZR.

Jasno, povezava s preteklostjo je zgolj navidezna, saj se v XSR 900 GP skriva moderna tehnika. Tako je so minimalistična svetila izdelana v LED tehnologiji, trivaljni motor pa razvije zelo živahnih 119 'konjev', poleg tega pa je XSR 900 GP tudi prvi Yamahin retro motocikel s quickshifterjem tretje generacije.  Serijsko bo dodan tudi tempomat in seveda sistem proti zdrsu. Nov je tudi TFT zaslon, ki ima bogatejšo grafiko in možnost povezovanja s pametnim telefonom.

V primerjavi s standardnim XSR 900 je spremenjena tudi ergonomija. Dvodelno krmilo je nekoliko nižje, stopalke so pomaknjene bolj nazaj in višje.

Preberite še: Najbolj 'odtrgana' Multistrada doslej - Multistrada RS, motor iz Superbike in ne bo jih veliko

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol