Z MotoXgeneration na uvod v enduro in motokros sezono

15. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli
Z MotoXgeneration na uvod v enduro in motokros sezono (foto: MotoXgeneration)
MotoXgeneration

Ljubljansko podjetje na začetku prihodnjega meseca pripravlja zanimiv dogodek za vse ljubitelje terenske vožnje z motocikli.

Letošnja zima za zdaj še ni pokazala zob in zdi se, da se sezona za voznike enduro in kros motociklov sploh (še) ni končala, ampak se bo enostavno prevesila v novo. Morda tudi na to računajo pri podjetju MotoXgeneration, kjer zgodaj v februarju, natančneje v petek, 8. februarja, ko v Sloveniji praznujemo kulturni praznik, načrtujejo izvedbo prvega letošnjega dogodka. Zgodil se bo namreč Day-Off 2019.

Čeprav gre za dogodek, namenjen slovenskim motociklistom, v prvi fazi pa lastnikom ter ljubiteljem motociklov znamke Husqvarna, bo ta potekal na Hrvaškem, natančneje v motokros parku Santarija blizu Pazina. Dogajanje bo na drugi strani izredno pestro in primerno tako za najmlajše motocikliste kakor tudi za tiste nekoliko starejše in bolj izkušene.

Obiskovalcem bo na voljo motokros šola, organizirana po segmentih, kjer bodo o skrivnostih vožnje po terenu predavali trenerji ekipe My Team, med katerimi je tudi naš sodelavec Jaka Završan, dodatno težo dogodku pa bo dal Roman Jelen, eden izmed prvih Slovencev, ki se mu je v motokrosu uspelo uveljaviti tudi na mednarodni ravni, sicer pa je ambasador znamke Husqvarna. Njegove nasvete bodo udeleženci predavanj lahko preizkusili tudi v praksi, saj jim bodo na voljo proga, TURN TRACK (vadbeni poligon za ovinke) in ENDURO krog, dolg 15 kilometrov. Če se torej zanimate za udeležbo na dogodku, sledite tej povezavi, na kateri je tudi prijavnica na dogodek.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"