Že pri prodajalcih - Moto Katalog 2020

Kot vsako leto je ob skorajšnjemu vstopu v motociklistično sezono izšel tudi Motokatalog. Sezono 2020 je poleg korona virusa, ki je pomešal štrene tudi pri motoristih, zaznamovala lepa bera novosti, zaradi katerih je kataloški del Motokataloga letos debelejši.

Natančni opisi motociklov, izpostavljene posebnosti in številne druge zanimivosti so jamstvo za kakovostno in zanimivo branje, še zlasti zdaj, ko zaradi smrtonosne epidemije vaši in naši motocikli stojijo v garažah.

Tudi letošnji Motokatalog, poleg kataloškega dela, prinaša veliko zanimivega branja s področja motociklizma. Za vas smo preverili, katere motocikle Slovenci najraje kupujemo in se nasploh posvetili prodajni statistiki pretekle motociklistične sezone.

V rubriki nasveti smo tokrat pripravili članek o tem, kako lahko vaš motocikel varno prevažate tudi na prikolici ali v kombiju, za vse motoriste pa tudi nekaj nasvetov pri nakupu nove čelade. Mimogrede, ste vedeli, da bi morali čelado zamenjati po približno štirih, petih sezonah?

Pokukali smo tudi v zakulisje tovarniških razvojnih zakladnic in preverili, kaj nam prinaša motociklistična prihodnost. Spoznali boste nekaj zanimivih konceptov in ne, prihodnost še zdaleč ne bo samo električna.

Dotaknili smo se tudi izredno aktualne teme o tehničnih pregledih in homologacijah. Po nekaj odmevnih aferah s tehničnimi pregledi, se situacija drastično spreminja tudi za motoriste. Predvsem tiste, ki ste si svojega konjička uredili po svoje. Preverili smo kaj smete in česa ne.

Motoristi se virusni epidemiji ne mislimo ukloniti, zato smo preverili tudi to, kje v naši okolici se bodo odvili najodmevnejši motociklistični dogodki. Menimo, da ne bi smeli manjkati, saj je družba motoristov vedno prijetna.

Dirkaška sezona je svoj koledar morala prilagoditi karantenskim situacijam po vsem svetu, zato se sezona kraljevskega dirkaškega razreda začenja šele ob koncu pomladi. Vse podatke in zanimivosti, ki nas čakajo v sezoni 2020 je za vas na enem mestu zbral MotoGP 'insajder' Primož Jurman.

 

Preden zares štartamo z letošnjo motoristično sezono naj vam dneve v samoizolaciji krajša Motokatalog 2020.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol