Dunlop Trailmax Meridian

Novost, ki že to jesen prihaja k prodajalcem in vulkanizerjem je Dunlop pripravil z mislijo na najzahtevnejše adventure motoriste.

4. 9. 2019

Dunlop ima tudi takrat, ko je govora o vsestranskih gumah za potovalne enduro motocikle, v svoji ponudbi dovolj izbire. Do sedaj zelo priljubljeni in večkrat pohvaljeni pnevmatiki TrailSmart MAX se pridružuje popolnoma nova Trailmax Meridian, ki je, kot pravijo pri Dulopu, pozicionirana stopničko višje.

Pri konstrukciji pnevmatike Trailmax Meridian so se poslužili skorajda vseh tehničnih trikov in dognanj, ki so bili do sedaj rezervirani za športne gume. To seveda pomeni, da sta vključeni tehnologiji JLB in MultiTread. Torej, Trailmax Meridian je pnevmatika, ki ima zmes na bokih mehkejšo, trša sredinska zmes pa ni prisotna samo na sredini, pač pa tudi pod zmesjo na mehkejših bokih. Rezultat je večja čvrstost, posledično pa so težki in vse močnejši avanturistični motocikli bistveno bolj okretni in stabilni tudi pri hitrih asfaltnih vožnjah.

Dunlop obljublja, da se v primerjavi s pnevmatiko TrailSmart MAX, nova Trailmax Meridian hitreje ogreje na delovno temperaturo, hkrati pa je tudi bolj trajna. V primerjavi z doslej vodilnimi pnevmatikami v razredu bi morala ustrezne vozne lastnosti zagotavljati dlje (spredaj 19%, zadaj 6%), v fazi 40 stopinjskega nagiba pa celo 36% spredaj in 15% zadaj. Ob tem pri Dunlopu poudarjajo, da je obraba prednje in zadnje pnevmatike v največji možni meri sinhronizirana, kar pomeni, da bosta tako prva in zadnja guma hkrati zreli za zamenjavo.

Trailmax Meridian je trenutno na voljo v štirih dimenzijah za sprednje in treh dimenizijah za zadnje kolo. Nabor razpoložljivih dimenzij vključuje tudi kombinacijo trenutno popularnih dimenzij 120/70R19 in 170/60ZR17, ki so prisotne na najnovejših generacijah velikih potovalnih endurov.