Oprema: Arai RX-7V EVO IOM edition

Arai je s svojimi serijami čelad z grafikami posvečenimi znameniti cestni dirki IOM (Isle of Man) v zadnjih 15-ih letih postal že skorajada nepogrešljiv del te dirke.

Oprema: Arai RX-7V EVO IOM edition (foto: arai) arai
23. 2. 2022

Razumljivo je, da je za tako ekstremno dirko Arai vselej izbiral le svoje najbolj dovršene dirkaške čelade in prav nič drugače ni letos. Njihova čelada za letošnjo dirko IOM, katere dogajanje bo potekalo od 29. maja do 10. junija, jasno prihaja iz nove serije RX-7V EVO. Razlogov, da organizator dirke tovrstno partnerstvo za 'čelado dirke' že več kot desetletje sklepa ravno z znamko Arai seveda ne manjka, je pa dejstvo, da večina udeleženih dirkačev uporablja ravno njihove čelade, ob vsem tem pa Arai tudi na sami dirki vsem dirkačem nudi popolno podporo s servisom in nadomestnimi deli.

Kot doslej je tudi letošnjo grafiko za to omejeno serijo čelad izdelal studio Drudi Performance, letos pa prevladuje rdeča barva. Seveda ne manjkajo glavni zaščitni znaki kot so Triskelion, ciljna zastavica in motiv z napisom Ellan Vannin, kot so otok nekoč imenovali njegovi prebivalci.

Torej, če ste pravi cestni dirkač in potrebujete novo čelado, potem tega zbirateljskega kosa ne bi smeli spregledati.