1.000 za 100: Jean Rédélé bo dobil počastitev ki bi si jo le želel

17. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Slavnostni dogodek se bo odvijal ob koncu meseca maja.

Ime Jean Rédélé mariskomu, pravzaprav večini običajnih smrtnikov ne pomeni kaj dosti. Tisti, ki so zanj že slišali pa vedo, da gre za posameznika, ki je v svetu avtomobilizma pustil srce in neizmeren pečat. Gre namreč za nekdanjega strasntega dirkača, ki je za seboj pustil legendarno avtomobilsko znamko Alpine. In če bi bil še živ, bi Jean Rédélé prav letos, 17. maja, praznoval svoj 100. rojstni dan.

Preberite še: Zgodovina: Alpine - neobičajen športnik, ki ne prizna poraza

To se seveda ne bo zgodilo, saj je ta svet zapustil že pred 15. leti. A pri Renaultu, znamki, s katero je vselej zvesto sodeloval nanj niso pozabili. Nenazadnje so pred leti legendarno ime znova obudili in ji 'prepustili' kar celoten svoj športni oddelek. Jasno, ne v celoti, saj nad njim še vedno bdijo v Parizu, vseeno pa se zdi, da Alpine diha s tako polnimi pljuči kot že dolgo ne.

Napovedano presenečenje

Za prihodnost znamke iz mesteca Dieppe se nam tako ni bati. Bo pa omenjeno mesto, kjer še danes nastajajo vsi avtomobili znamke že kaj kmalu zelo veselo. 28. in 29. maja bodo namreč tam praznovali 100. obletnico rojstva Rédéléja. pred tovarno podjetja bo namreč potekal verjetno največji zbor vozil znamke Alpine v zgodovini. Udeležilo naj bi se ga namreč kar 1.000 vozil, 750 primerkov različnih generacij oziroma njihovih lastnikov pa je že potrdilo udeležbo.

Na dogodku bodo prisotni številni pomembni posamezniki iz zgodovine znamke Alpine, prijave na dogodek pa medtem še vedno zbirajo na povezavi: http://www.1000alpine2022.fr/. Sicer pa bodo svoje dodali tudi pri Renaultu, kjer bodo na dogodek pripeljali letošnji dirkalnik formule 1 in pa primerek A 110 s prav posebno grafično podobo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol