Abarth je "končal" v vodi, a mu ni bilo prav nič. Nasprotno, s polnim plinom se je odpeljal naprej ...

Abarth je "končal" v vodi, a mu ni bilo prav nič. Nasprotno, s polnim plinom se je odpeljal naprej ... (foto: Abarth)
Abarth

Abarth za v vodo? Zakaj pa ne ...

Vsako leto se na ekskluzivnem sejmu “Top Marques”. v Monaku predstavljajo tudi avtomobilski proizvajalci in druge luksuzne znamke. Letos je Abarth ob svoji 75. obletnici razstavo izkoristil za predstavitev motornega čolna ​​Abarth Offshore. Zasnovali so ga v Centro Stile Abarth, izdeluje pa ga italijansko podjetje Car Off Shore.

Abarth

Karoserija oziroma trup je pobarvan v bleščečo kovinsko zeleno barvo, čoln pa ima mehko streho, ki se uporablja tudi pri Abarthovih kabrioletih. Notranjost je zasnovana v dveh barvah in je tako kot instrumenti in avdio sistem in je odporna na morsko vodo. Štiritočkovni pasovi in ​​sedeži z amortizerji spremenijo Abarth Offshore v majhen tekmovalni čoln – navsezadnje je najvišja hitrost 58 vozlov, kar ustreza približno 107 km/h, tolikšno hitrost na vodni gladini pa zagotavlja hidro pogon s169 kilovati moči (230 KM). Za pravi zvok poskrbi poseben izpušni sistem znamke Riva.

Abarth Offshore je mogoče prilagoditi glede na zahteve kupcev. Standardna oprema vključuje na primer kopalno ploščad z zložljivo lestvijo, oblogo v videzu tikovine in bas zvočnik za avdio sistem, ki je nameščen na armaturno ploščo Koliko bo treba odšteti za vodni dirkalnik pri Abarthu ne navajajo, izdelali pa naj bi jih samo 500.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu