Adria mobil obuja proizvodnjo, za varnost bo poskrbljeno

Ukrepi za zaščito delavcev pred virusom že pripravljeni, sledijo le še zadnje priprave.

Adria mobil obuja proizvodnjo, za varnost bo poskrbljeno (foto: Adria mobil) Adria mobil
1. 4. 2020

Stanje v globalnem in lokalnem gospodarstvu zaradi epidemije še naprej ostaja težko, kljub temu pa se počasi začenjajo kazati znaki morebitnega okrevanja. Med podjetji, ki bodo kot prva znova vzpostavila svojo dejavnost, je tudi novomeški Adria mobil. V enem izmed največjih evropskih proizvajalcev avtodomov in počitniških prikolic naj bi proizvodnjo vzpostavili že v prihodnjih dneh.

Kot so sporočili v uradni izjavi, naj bi s proizvodnimi procesi začeli že v prihodnjem tednu, slabe tri tedne po zaustavitvi proizvodnje 17. marca. V teh dneh so tako že stekle vse aktivnosti, da znova zaženejo proizvodnjo. V ponedeljek, 6. aprila, naj bi tako stekla »operativna priprava za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa,« dan zatem pa naj bi se nato na delovna mesta vrnili tudi preostali delavci.

Kot poudarjajo v podjetju, pa bo delo vseeno potekalo nekoliko drugače. Uveden bo tako imenovani drsni delovni čas, kar pomeni, da bodo delavci prihajali na delo in odhajali z njega postopoma, s čimer se bo zmanjšala gneča v prostorih. Hkrati bo vzpostavljen poseben režim vstopanja v podjetje, povečana bo tudi količina sredstev za osebno higieno, namenjenih delavcem, poskrbljeno bo za redno čiščenje in razkuževanje prostorov, v sodelovanju z Rdečim križem Novo mesto pa bo še naprej izvajano merjenje telesne temperature zaposlenih. Na ta način, so prepričani pri Adrii, se bodo nato počasi vrnili v ustaljene tirnice.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri