Adria Mobil s posebno fotografsko razstavo izkazuje čast delavcem

19. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Udeleženci razstave so si tako lahko ogledali več kot 200 fotografij priznanih slovenskih avtorjev.

Adria Mobil, novomeški proizvajalec turističnih prikolic in avtodomov, pri svojih izdelkih seveda veliko pozornost namenja njihovemu videzu in glede na njihov uspeh na trgu bi lahko rekli, da imajo oči na pravem mestu. Da so začetek veselega decembra v podjetju odprli s fotografsko razstavo, se tako zdi povsem ustrezna izbira, ki pa se je izkazala kot še kako dobra.

Razstavo so pripravili s tremi priznanimi slovenskimi fotografi, katerih fotografije so se pred časom pojavile tudi v slovenske izdaje National Geographic: Brankom Čeakom, Jožetom Mačkom in Domnom Palo. Tema razstave je bila sicer nekoliko nenavadna, pa vendar povsem na mestu, glede na to, kje je dogodek potekal. Trojica je namreč v svoje objektive lovila in ujela zaposlene v podjetju, še posebno delavce v proizvodnji.

Premiera v dveh delih

»Nastala je izjemna serija fotografij, s katerimi so fotografski mojstri zabeležili poseben trenutek v času, ki ni vezan na velike zgodovinske prelomnice in je zato še toliko bolj dragocen,« je v svojem nagovoru ob odprtju razstave dejala generalna direktorica Adrie Mobil Sonja Gole.

Sicer pa je bila fotografska razstava narejena v mislih na delavce in prvi vrsti predvsem za delavce. Tako je njeno prvo odprtje v proizvodnih prostorih potekalo že v ponedeljek, 17. 12., z začetkom ob 5.30, torej v času, ko prvi delavci pridejo na delovno mesto. Ti so bili tako deležni prav posebne predstavitve na 33 metrov dolgem hodniku podjetja, nadaljevanje pa je nato v družbi sodelavcev in povabljencev sledilo še v popoldanskih urah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"