Adria Mobil v Düsseldorfu znova ob boku največjih

26. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Novomeško podjetje bo predstavilo najnovejše rešitve tako v razredu klasičnih avtodomov kot tudi bivalnih prikolic in avtodomov, izdelanih na osnovi kombijev.

Oči vseh, ki so nekoliko bolj vpeti v svet avtodomov, počitniških prikolic in vsega, kar spada zraven, so te dni uprte v Düsseldorf. Tam namreč te dni poteka že 57. mednarodni salon karavaninga, največji tovrstni dogodek na svetu, na katerem je letos dogajanje še posebno pestro, tudi zaradi izredno uspešnega prvega četrtletja, ko je prodaja vozil za prosti čas zrasla za 8,7 odstotka v primerjavi z letom prej.

Med 600 proizvajalci, ki se bodo udeležili salona, pa bo tudi novomeška Adria Mobil, ki zadnjih nekaj let kroji vrh med evropskimi proizvajalci vozil za prosti čas. Kar 33 vozil so iz Novega mesta pripeljali na severozahod Nemčije, pri čemer je večina oziroma (26 vozil) del blagovne znamke Adria, manjšino pa predstavljajo vozila znamke Sun Living. Osrednji del razstavnega prostora bo sicer namenjen novi generaciji kombijev Twin, izdelanih na osnovi običajnih kombijev Fiat Ducato. Ti med drugim prinašajo nove rešitve v notranjosti, kuhinji in kopalnici, za dodaten občutek prostornosti pa bo skrbelo panoramsko strešno okno.

Novosti, in sicer bolj tehnološke narave, Adria predstavlja tudi na področju prikolic. Najbolj prestižna med njimi bo tako ob doplačilu opremljena z novo aplikacijo Adria Live stream, ki bo uporabnikom omogočala dostop do uporabniških navodil, upravljanje prikolice na daljavo in celo podatke o kampih. Na področju klasičnih avtodomov Adria uvaja nove tlorisne rešitve, osrednja rešitev pa je sistem odprtega salona, ki modelu Coral prinaša tudi dodatno ležišče.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja