Alfa razkrila ceno najmočnejše limuzine v svoji ponudbi

30. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

Srečneži, ki bodo dobili možnost nakupa avtomobila pa si bodo ob tem lahko omislili tudi unikatno poslikavo.

500 primerkov Giulie GTA oziroma GTAm, kolikor jih bodo izdelali pri Alfa Romeu bo, vsaj sodeč po zanimanju javnosti v dneh po marčevski predstavitvi zagotovo hitro našlo svoje kupce. Trenutno najmočnejši model, s katerim bodo Italijani počastili 110. obletnico delovanja ter 55. obletnico predstavitve prve Giulie GTA, izredno uspešnega dirkalnika iz 60. let bo skoraj zagotovo postal iskan klasik, kupci pa bodo na cesti zagotovo ostali neopaženi.

No, tisti, ki si bodo še posebej želeli izstopati, pa bodo zunanji videz lahko še nekoliko popestrili. Alfa je namreč pripravila nabor poslikav, grafik, v katere bo nov avtomobil mogoče odeti še pred samim prevzemom. Navdih zanje so vzeli pri legendarnih dirkalnikih GTA, 1300 Junior pa tudi 1750 GTAm, ki so na različnih evropskih dirkališčih slavili zmage v 60. in 70. letih minulega stoletja.

Še enkrat dražja kot Giulia Quadrifoglio

Sama poslikava pa ne bo omejena zgolj na sam avtomobil, pač pa bo zadela tudi dirkaško opravo, ki jo bodo pri Alfi ob nakupu podarili vsem kupcem. Bellove čelade se bodo tako ujemale s karoserijo vozila, ne glede na to, ali se bodo kupci odločili za cenejšo različico GTA, ali pa dražjo (in lažjo) GTAm.

Kako bodo videti poslikave si lahko ogledate v zgornji galeriji, hkrati pa so pri Alfi na svoji spletni strani že zagnali tudi konfigurator za naročila – ob tem pa razkrili tudi znesek, ki ga bo potrebno odšteti za novinko. Cene se bodo tako v Italiji začele pri 175.000 evrih za izvedbo GTA in pa 180.000 evrih za GTAm, k tej ceni pa je že prištet tudi tamkajšnji 22-odstotni davek na dodano vrednost. Za primerjavo - cene Giulie Quadrifoglio se v Sloveniji pričnejo pr 87.490 evrih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol