Alfa Romeo nanju ni pozabila: dve legendarni imeni predstavlja v novi podobi

9. 2. 2023 | Jure Šujica
Deli

Novi podobi legendarnih logotipov sta uradno tudi napoved dveh pomembnih letošnjih novosti.

Italijanska avtomobilska znamka Alfa Romeo je zelo ponosna na svojo zgodovino, ki ji služi kot navdih še danes. Razlogov za to imajo jasno več kot dovolj, saj je slednja prepredena s številnimi dirkaškimi uspehi, zgodbami in modeli, ki danes veljajo za izjemno cenjene klasike. Pomemben del te zgodovine sta tudi Quadrifoglio (štiriperesna deteljica) in Autodelta, ki letos praznujeta 100. in 60. rojstni dan.

Preberite še: Uradno: eden najtežje pričakovanih avtomobilov končno pripravljen na premiero

Za tiste, ki ne vedno o čem je govora: deteljica na štirikotniku je bila zaščitni znak Uga Sivoccija, legendarnega Alfinega dirkača, ki je leta 1924 tragično umrl na dirki za veliko nagrado Italije v Monzi (njemu na čast so štirikotnik spremenili v trikotnik), leto dni pred tem pa je deteljico naslikal na zmagoviti dirkalnik na dirki Targa Florio. Autodelta je na drugi strani Alfin dirkaški oddelek, ustanovljen leta 1963, in skrbi tudi za razvoj novih dirkačev.

Oba logotipa sta tako dobila manjšo preobrazbo, s čimer sta postala nekoliko bolj sodobna – hkrati pa še vedno vključujeta vse prepoznavne elemente. Dobila sta tudi po dve številki, letnici svojega nastanka in letošnje leto, ko praznujeta okrogel jubilej. Pri Alfi ob tem razkrivajo, da imajo z njima poseben namen, saj bosta pospremili prihod dveh pomembnih novosti.

Zgornje dejstvo potrjuje prihod novega maloserijskega športnika znamke Alfa Romeo, ki so ga nekoliko posredno nakazali v enem izmed video posnetkov, pred časom predstavljenih na socialnih omrežjih. Še vedno pa čakamo na novost, pri kateri bodo uporabili logotip Autodelte.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol