Ameriški legendi Jeep in Harley-Davidson znova združujeta moči

30. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Jeep bo postal uradni partner Harley-Davidsona na prireditvah, ki bodo letos poleti potekale po Evropi in bližnji okolici.

Malo je tako pomembnih in legendarnih znamk v Združenih državah Amerike, kot sta proizvajalec terenskih vozil Jeep in proizvajalec motornih koles Harley-Davidson. Slednji je sloves začel pridobivati že kmalu po prelomu iz 19. v 20. stoletje, z Jeepom pa sta se prvič pravzaprav srečala že ob nastanku slednjega, saj so vozila obeh proizvajalcev množično uporabljali že na bojiščih v drugi svetovni vojni.

Povezanost znamk je torej že dolgotrajna, in kot kaže, se bo še nadaljevala. Ravno danes so namreč pri Jeepu naznanili, da bodo s proizvajalcem motorjev tudi letos – že peto leto zapored – nadaljevali partnerstvo na različnih prireditvah. Jeep bo tako predstavljal uradnega partnerja in sponzorja prireditev, ki bodo letos (tudi v okviru praznovanja 115. obletnice znamke) potekale na različnih lokacijah po Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Sem je seveda vključena tudi vsakoletna prireditev European Bike Week ob nam bližnjem avstrijskem jezeru Faaker See, ki se zgodi na začetku septembra.

Sodelovanje tudi med kluboma ljubiteljev vozil

V sklopu prireditev bo Jeep predstavil celotno prodajno paleto vozil, ki jih bodo obiskovalci lahko preizkušali med vožnjo po brezpotjih, na večjih prireditvah pa bo vsakič predstavil po enega izmed novincev v floti. Potencialni kupci se bodo lahko pogovorili tudi o nakupu novih vozil, dodatne opreme ali zgolj spominkov, povezanih z znamkama, v sklopu razstavnih prostorov pa bodo pripravljene še tako imenovane cone za oddih.

S povezovanjem znamk pa bosta obe podjetji poskusili povezati tudi lastnike vozil. Na družbenih omrežjih klubov ljubiteljev Jeepov in Harleyjev tako že poteka izbor najbolje predelanega Jeepa Wranglerja. Najboljša tri vozila bodo nato med 5. in 8. julijem razstavljena na praznovanju 115. rojstnega dne znamke Harley-Davidson, hkrati pa bo 10 glasovalcev prejelo vstopnico za udeležbo na tradicionalni prireditvi Jeep Camp, ki bo le nekaj dni pozneje potekala na dirkališču Red Bull Ring v Avstriji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"