Audi A4 pridobil športnega duha

27. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ponudbi športnih dodatkov S-line se je pridružil paket S-line Competition.

A4 je eden najbolje prodajanih Audijevih modelov in s tem tudi eden najpomembnejših v ponudbi te nemške znamke. To za znamko zagotovo pomeni, da morajo z njim ravnati premišljeno in posebno skrbno paziti na njegovo podobo. Videti pa je, da so se oblikovalci v Inglostadtu odločili, da je treba avtomobilu, ki je na trgu v trenutni podobi od leta 2016, vdahniti malce več športnega duha.

Da bi A4 postal še nekoliko bolj agresiven in privlačen, so nekoliko predelali paket zunanjih dodatkov S-line. Ključno spremembo je doživel prednji odbijač, pri katerem so najopaznejše nove reže v obliki črke U na levem in desnem robu. Nekoliko spremenjena je tudi maska vozila, pri kateri so z novimi letvicami še bolj poudarili tridimenzionalen učinek. Poleg prednjega so spremenili tudi zadnji odbijač, ki po novem 'vsebuje' po eno (večjo) izpušno cev na vsaki strani, med katerima je nekoliko manjši difuzor.

Po vzoru modela RS4

Novost v ponudbi zunanjih dodatkov pa je paket S-line competition. Zanj so v nasprotju z zgoraj omenjenim paketom navdih poiskali v najmočnejših izvedbah Audija A4 z oznako RS. Od njega si je novinec v karavanski izvedbi sposodil zadnji spojler, medtem ko sta na prednjem odbijaču prisotna s srebrno barvo obrobljena spodnji rob odbijača in zaščita podvozja. Tej izvedbi je Audi namenil tudi novo 'Turbo' modro barvo, športno vzmetenje, rdeče zavorne čeljusti, 19-palčna platišča in prednje LED-žaromete.

Paket S-line competition prinaša novosti tudi v notranjosti vozila. Armaturno ploščo in druge dodatke tako krasijo dodatki iz ogljikovih vlaken, volan je športen s tremi kraki, sedeži pa so že v osnovi športni in delno oblečeni v črno usnje, barvo pa je mogoče izbrati. Prenovljena ponudba Audija A4 za modelno leto 2019 bo na voljo že letošnjo jesen.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja