Audi predstavil paket dodatkov za A8

19. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Spremembe bodo zajemale dodatke na karoseriji in v notranjosti. A vse za svojo ceno.

Audi A8 že od prve generacije vozila, ki je na trg zapeljala sredi 90. let prejšnjega stoletja predstavlja vse, kar Audi zmore ponuditi na področju izgleda, prestiža in udobja. Nenazadnje z Mercedesovim razredom S in BMW-jevo serijo 7 tvori vrh ponudbe tako imenovane nemške trojice in slednjima uspešno konkurira, tako po opremljenosti, kot tudi stilu. A vendarle se še vedno najdejo posamezniki, ki jim 'običajna različica'  letos predstavljenega modela A8 deluje preveč vsakdanje.  Zanje je podjetje iz Inglostadta sedaj predstavilo rešitev.

Novosti, ki jih bo Audi ponudil prihodnje leto bodo zajemale tako spremembe zunanjosti kot tudi notranjosti, bodo avtomobilu dodali športen pridih. Največ sprememb bo deležen sprednji del, odbijač, kjer bo spremenjeno območje okrog meglenk. Te bodo namesto letvic iz kroma po novem obdane z mrežo v obliki čebeljega panja. Spremenjena podoba zunanjosti se bo nadaljevala z novimi, na robih poudarjenimi pragovi, zaključila pa z novim zadnjim odbijačem, ki bo z odprtinami v obliki romba povzemal spremenjeno podobo sprednjega dela.

Individualizacija ima svojo ceno

Športni dodatki pa ne bodo omejeni le na zunanjost avtomobila, pač pa so se Audijevi oblikovalci lotili tudi predelave notranjosti. Glavnino sprememb bodo deležni sprednji sedeži. Ti bodo tako kot do sedaj omogočali zračno nastavitev bočnih ojačitev, ki pa bo po novem še nekoliko bolj poudarjena. Na srednjem delu bodo sedežni šivi tvorili obliko štirikotnikov, na naslonu pa bodo vtisnjeni prepoznavni simboli .

Medtem, ko bo novo notranjost mogoče naročiti v vseh različicah vozila, ne glede na medosno razdaljo in tip motorja, bodo zunanji dodatki rezervirani za krajšo različico modela A8 50 s TDI motorjem. V nobenem primeru pa dodatna oprema ne bo ravno poceni. Za dodelavo zunanjosti bodo Nemci zahtevali 1.950 evrov, novi sedeži in drugi dodatki v notranjosti pa bodo kupce omenjenega avtomobila olajšali še za dodatnih 4.520 evrov. Tisti posamezniki, ki se bodo vseeno odločili in ob nakupu doplačali za navedeno dodatno opremo pa bodo to lahko storili s koncem meseca januarja 2018.

Jure Šujica
Foto: Audi

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja