Aventadorjev naslednik bo... Countach!?

10. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli
Aventadorjev naslednik bo... Countach!? (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Novo/staro ime so pri Lamborghiniju na družabnih omrežjih razkrili kar sami.

V slabih 60 let dolgi zgodovini znamke Lamborghini je iz Sant Agate zapeljalo kar nekaj pomembnih modelov, kot zadnji Aventador, ki je postal prvi Lamborghini z 12-valjnikom pod motornim pokrovom, ki je bil prodan v več kot 10.000 prodanih primerkih. A najbolj prepoznaven Lamborghini, tisti, ki je s svojo podobo zaznamoval vse najbolj zmogljive Lamborghinije ter kot poster pristal na stenah številnih sten najstnikov v 80. letih je brez dvoma legendarni Countach.

Gre za model z najdaljšim 'rokom trajanja', saj je v proizvodnji ostal kar 15 let, od leta 1974 do 1989. Leto kasneje ga je nadomestil Diablo, nato Murcielago in nazadnje Aventador. Medtem ko se slednji počasi poslavlja in je avtomobilska javnost v nestrpnem pričakovanju naslednika, ki bo najverjetneje opremljen z 12-valjnim hibridnim pogonskim sklopom, pa so pri Lamborghiniju napovedali vrnitev legende.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lamborghini (@lamborghini)

Prihodnji zastavonoša znamke bo namreč, sodeč po objavah na družabnih omrežjih, nosil ime Countach, pri čemer pa na izvirnika prve generacije, ki so ga izdelovali v letih od 1974 do 1978 spominja tudi silhueta vozila, ki se skriva pod belo ponjavo. Mimogrede, videz izvirne generacije, ki je bila kot prototip predstavljena že leta 1971 tudi po pol stoletja še vedno deluje sveže in futuristično, zaradi česar oblikovalci verjetno niso imel prav težkega dela pri njegovem oblikovanju.

Napoved imena novinca, pospremljena s pokritim avtomobilom sicer kaže tudi na to, da se pri Lamborghiniju približujejo dnevu, ko bo koncept, ki bo tehnološko nasledil maloserijskega Siana, naposled ugledal luč sveta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja