Avto magazin začenja s podkasti! Prva tematika: e-skiroji

2. 11. 2022 | Matjaž Korošak
Deli

Prvi podkast, ki je nastal v Avto magazinovem studiu, lahko poslušate že danes. Sčasoma pa bo na vseh znanih platformah na voljo še več zanimivega materiala.

Kar nekaj časa se je rojevala ideja o snemanju (video) podkastov, s katerimi bi na nek način nadgradili ideje, teme, probleme, ki se jih lotevamo v reviji, na spletu in v videih. Po drugi strani pa gre v mnogočem tudi za vsebine, ki jih na spletu in v reviji (še) nimamo in se jih na tak, bolj sproščen, pogovorni način tudi ne moremo lotiti. Jasno - vedno gre za tematike, ki so vsaj na neki širši način ali pa vsaj zelo ohlapno povezane z osebno mobilnostjo. Vključno s sodobno mobilnostjo, tehniko, avtomoto športom, novimi tehnologijami, zakonodajo pri nas in v tujini ... Teme, ki jih bomo kombinirali z zanimivimi sogovorniki.

V prvem podkastu smo se dotaknili vse bolj izrazite težave z mikromobilnostjo v mestih. Ki jo v glavnem (ne pa nujno) povezujemo z rastočim številom električnih skirojev za katere mnogi še vedno menijo, da so le malo hitrejše igrače ... Pa niso. Poleg višjega inšpektorja Matjaža Leskovarja je bil sovoditelj tudi urednik Moto magazina Matjaž Tomažič, voditelj pa urednik Matjaž Korošak. Kmalu pa bo na voljo tudi video podkast o ravnokar končujoči se turbulentni sezoni F1. Oddajo sta soustvarjala Andraž Zupančič in Dušan Lukič, nekdanja sokomentatorja najhitrejšega cirkusa.

Danes je torej na vseh znanih platformah (Apple Podcast, Google Podcast, Spotify, Anchor, Overcast, Amazon Music, iHeartRadio, Castbox ...) za vaše podkaste na voljo prvi Avto magazinov podkast (v video obliki ga seveda lahko spremljate na YouTube kanalu), ki naj bi predvidoma nastajal vsaj dvakrat mesečno, včasih celo bolj pogosto - zato preverite in se naročite, da boste vedno na tekočem. Z veseljem bomo prebrali tudi kritike, seveda pa tudi ideje, ki so zelo dragocene, da bodo oddaje še bolj po vašem okusu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol