Ko zagori avto, se je treba znajti. Ta Nemec se ga je lotil kar s ...

16. 9. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Ko zagori avto, se je treba znajti. Ta Nemec se ga je lotil kar s ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Za reševanje ene ljube stvari je ta možakar tvegal drugo. In to (pogojno) uspešno!

Pivo lahko poleg žeje pogasi tudi požar, je v soboto ugotovil 36-letni moški, ko mu je na avtocesti na severovzhodu Nemčije zagorel avtomobil. K sreči je imel v avtomobilu precejšnjo zalogo piva, saj je za gašenje potreboval osem steklenic.

Voznik je v soboto popoldne s štiričlansko družino potoval proti Berlinu, ko mu je zaradi tehnične napake zagorel motor avtomobila. Moški je nemudoma zapeljal na odstavni pas in se lotil gašenja. "Družina je takoj zapustila osebni avtomobil, iz katerega se je močno kadilo, in se umaknila na varno," je sporočila policija.

Moškemu je z nenavadnim gasilskim posegom sicer uspelo pogasiti požar, vendar mu avtomobila ni uspelo rešiti. Kot poroča metropolitan.si, je bila škoda na vozilu Ford Focus ocenjena na 6.000 evrov. Kljub temu je njegova hitra reakcija pripomogla, da ni prišlo do večjega onesnaženja. Ko so prispeli gasilci, so morali le še odklopiti akumulator in preprečiti iztekanje okolju škodljivih tekočin.

Preberite še: Ta simpatična Slovenka se je lotila prenove starega Volkswagnovega Transporterja, poglejte zavidanja vreden rezultat ...

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol