Avtomobili niso poceni, zato potrebujejo kozmetično nego

21. 10. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli

V Radomljah so odprli sodoben izobraževalni center za strokovno teoretično in praktično usposabljanje avtokozmetikov.

Družinsko podjetje Juvi Domžale je v sodelovanju z nemškim poslovnim partnerjem Koch Chemie odprlo nov izobraževalni center, v katerem bodo svoje znanje in veščine strokovno izpopolnjevali tisti, ki skrbijo za lepo zunanjo in notranjo podobo štirikolesnikov. Avtomobilsko kozmetično čiščenje, poliranj in zaščita so seveda pomembna opravila, saj so avtomobili predragi, da bi jih zanemarjali, poleg tega pa  z bleščečo pločevino in čisto notranjostjo ohranjajo svojo vrednost.

Nov izobraževalni center jr opremljen za redne tečaje profesionalne nege vozil s prilagojenimi individualnimi programi usposabljanja za pooblaščene in proste prodajalce vozil, avtopralnice, ličarske delavnice in nenazadnje tudi za ljubitelje priprave vozil. Tečaji naj bi pripomogli tudi k optimizaciji avtokozmetičnih opravil.

Dvodnevno usposabljanje je sestavljeno iz teoretičnih vsebin in praktičnih opravil. V teoretičnem delu se bodo kandidati, ki jih pričakujejo iz Slovenije in tudi tujine med drugim seznanili z s kemijsko tehničnimi osnovami čistilnih in polirnih sredstev ter večstopenjskim čiščenjem vozil, v praktičnem pa se bodo izpopolnili svoje znanje v zvezi z nego in zaščito posameznih delov zunanjosti, pripravo in poliranjem karoserije ter obdelavo posameznih materialov v notranjosti. Tečajniki bodo prejeli certifikate za posamezna področja.

Podjetje Juvi, ki deluje od leta 1995, je eden večjih ponudnikov profesionalnih kemikalij kot so detergenti, pripravljena čistila, topila in maziva za področje avtomobilske dejavnosti, industrije na splošno, gostinstva ter splošne higiene.

Preberite še: Slovenski avto leta - tokrat prihaja kar nekaj novosti!

BONUS VIDEO: To so skrite slabosti (in prednosti) električnih avtomobilov!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol