Avtomobilske delavnice vendarle ostajajo zaprte

14. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli
Avtomobilske delavnice vendarle ostajajo zaprte (foto: Profimedia)
Profimedia

Tako naj bi ostalo vsaj še nekaj dni.

Pretekli teden smo poročali o tem, da naj bi z današnjim dnem vlada vendarle dovolila odprtje avtomobilskih in vulkanizerskih delavnic. Trenutno namreč, kot je znano, delujejo v omejenem obsegu in opravljajo le najnujnejše storitve. Kot kaže, pa bo tako ostalo še nekaj dni, saj je vlada Republike Slovenije sinoči sprejela sklep, da bo omenjeni ukrep ostal veljaven vsaj še nekaj dni.

Čeprav je bilo v preteklem podaljšanem koncu tedna mogoče zaznati le malenkostno rast števila obolelih za virusom, se je vlada odločila, da je za zgoraj omenjeni ukrep vendarle še nekoliko prezgodaj. Hkrati predlog o ponovnem odprtju omenjenih delavnic (in avtopralnic) tudi še ni bil uradno sprejet z odlokom – to naj bi se zgodilo najprej v četrtek, če bo do tega seveda prišlo.

Kmalu tudi tehnični pregledi

V omenjenih delavnicah bodo tako do nadaljnjega še naprej opravljali zgolj najnujnejše storitve, kot so popravila poškodovanih pnevmatik in popravila sklopov, ki so ključnega pomena za varno udeležbo na cesti, in podobno.

Sicer pa vlada aktivno deluje tudi v smeri ponovne vzpostavitve tehničnih pregledov in registracij za vsa vozila. V preteklih dneh je bilo tako že omogočeno registriranje tovornih vozil in osebnih vozil, ki ne potrebujejo tehničnega pregleda, za vsa preostala vozila, ki jim je registracija potekla 17. marca ali pozneje, pa se veljavnost podaljša do 17. maja. Po neuradnih informacijah ministrstva za infrastrukturo pa smo zdaj izvedeli, da naj omenjeni rok ne bi bil podaljšan, saj naj bi bila še v tem tednu sprejeta odločitev, po kateri bodo do sredine meseca vzpostavljeni tehnični pregledi za vsa osebna vozila.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"