Bentley Continental GT Galene edition by Mulliner z navtičnim navdihom

25. 7. 2017 | Jure Šujica
Deli

Bentleyev oddelek za posebne različice je predstavil omejeno serijo vozil – narejenih bo samo 30 primerkov – za ustvarjanje katerih so navdih črpali iz prestižnih jaht.

Britanski proizvajalec prestižnih vozil je sicer že pred slabim mesecem predstavil omejeno serijo njihove limuzine Continental Flying Spour Galene edition, sedaj pa je enak 'tretma' doživel še model z mehko streho. Pri izbiri imena serije so se pri Bentleyju oprli na grško mitologijo, Galena je bila namreč boginja mirnega morja, zato so jo antični pomorščaki nedvomno cenili. Pri izdelavi posebne serije vozil so pri Bentleyju združili moči z oblikovalci prestižnih britanskih jaht Princess yachts.

Da so navdih iskali v morju, se vidi že na prvi pogled. Vseh trideset vozil bo namreč obarvano v posebno 'ledeniško belo' barvo, katero dopolnjujejo dodatki v globoki modri barvi. Pika na i so velika, 21-palična platišča v obliki propelerja.

Le najboljši materiali so dovolj dobri za Benltey

Prestiž pa se seveda nadaljuje tudi znotraj avtomobila, kjer prevladuje belo in kontrastno svetlo rjavo krzno na sedežih. Da pa kabina ne bi bila preveč enobarvna, so modre odtenke zunanjosti prenesli tudi v notranjost, kjer so v omenjeno barvo odeli naslon za roko iz alkantare in pa zgornji del armaturne plošče. Podobo notranjosti zaključuje sprednji del armaturne plošče, ki je odet v orehov les, katerega so namenili tudi dnu prtljažnega prostora.

Prtljažni prostor z dnom iz orehovega lesa

Vseh trideset primerkov bo opremljenih z znanim 4-litrskim osemvaljnim motorjem, podkrepljenim z dvema turbinama, ki iz sebe iztisne 507 'konjev' in 660 Nm navora. Da pa potniki ne bodo trpeli ob prevelikem hrupu motorja, bo kabino moč zapreti s 4-plastno platneno streho, ki naj bi zagotavljala enako toplotno in zvočno izolacijo kot trda streha.

Jure Šujica
foto: Bentley

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja