Bentley Flying Spur premierno v septembru z inovacijami na področju udobja

16. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Športna limuzina predstavlja povsem nov način notranjega oblazinjenja, še vedno pa ostaja zvesta motorni tradiciji predhodnikov.

Britanska avtomobilska znamka Bentley spade med tiste prestižne znamke, ki ves čas predstavlja večje in manjše novosti – nekako tako kot matično podjetje Volkswagen, s čimer daje vedeti, da je še kako živa in da stvari stojijo na svojem mestu. Enkrat na leto tako v povprečju predstavijo nov ali pa vsaj izdatno prenovljen model. Letos bo, kot kaže, na cesto (znova) zapeljal povsem nov avtomobil, govorimo pa o manjši izmed obeh limuzin v ponudbi, modelu Flying Spur, ki bo  v celoti razkrit še letos.

Čeprav je na trgu šele šest let (življenjska doba prestižnih vozil je po navadi nekoliko daljša kot pri tistih, ki jih vsakodnevno vozimo povprečni vozniki), so tako Angleži že začeli počasno kampanjo razkrivanja vozila. Zadeve pa so se lotili tam, kjer se odloča o tem, ali avtomobil dosega voznikove oziroma lastnikove standarde: v notranjost vozila, v kabini.

Ostaja član motorne elite

Bentley bo namreč v Flying Spuru predstavil popolno novost v avtomobilski industriji: usnjene obloge v treh dimenzijah. Kabino bodo krasile obloge (kje vse bodo, ni znano), pri katerih bo tako namesto gladke podlage občudovati profil v obliki romba. Gre za idejo, za katero so odgovorni le Bentleyjevi inženirji iz mesta Crewe, zato je povsem razumljivo, da pri Bentleyju ne razkrivajo, kako so obloge pravzaprav izdelali.

Sicer pa je prihajajoči Flying Spur zagotovo eden izmed najbolje pričakovanih avtomobilov letošnjega leta med lastniki vozil, katerih cena presega 100 in več tisoč evrov. Na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu naj bi namreč na razstavni oder zapeljala limuzina, ki bo pod pokrovom še vedno zadržala šestlitrski 12-valjni motor zasnove W z dvema turbo puhaloma, s katero naj bi Bentley – kot pravijo v podjetju – zadržal položaj najbolj priljubljene prestižne avtomobilske znamke na svetu. Bo pa novinec vseeno tudi nekoliko ekološko ozaveščen, saj bo prvič na voljo s hibridnim pogonskim sklopom; tega si bo sposodil pri Porsche Panameri 4 E-Hybrid.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja