BMW ob štirideseti obletnici serije 7 pripravil 200 posebnih 'Sedmic'

24. 7. 2017 | Jure Šujica
Deli

BMW je dva meseca pred letošnjim avtomobilskim salonom v Frankfurtu objavil prve fotografije posebne izdaje vozil serije 7, s katero obeležuje štirideseto obletnico njihove admiralske ladje.

S posebno omejeno serijo vozil, ki bo omejena na le 200 vozil, želijo obeležiti proizvodnjo njihove najbolj prestižne serije avtomobilov, ki je svojo premiero doživela leta 1977, od lanskega leta pa se na cestah vozi že šesta generacija.

Tako kot vse 'sedmice' do sedaj bodo tudi omenjene primerke izdelali v tovarni v Dingolfingu, pri čemer pa bo vsak avtomobil izdelan po željah vsakega kupca posebej. Le-ti bodo lahko izbirali med standardno in podaljšano verzijo ter 6-, 8- in 12-valjnimi motorji, na voljo pa bo tudi priključni hibrid.

Kupci bodo lahko izbirali med »Mica petrol« modro in »Frozen silver« srebrno barvo, katero bodo dopolnjevala 20-palična platišča, odbijači in drugi »M« aerodinamični dodatki ter posebna ploščica z oznako serije in številko vozila, ki se bo nahajala na B-stebričku.

Še več udobja

Notranjost vozila bo zaznamovana z merino usnjem v belo-rjavi ali belo-črni barvni kombinaciji sedežev, ki bodo tako spredaj kot zadaj ponujali najvišjo stopnjo udobja. K temu bosta pripomogla še dva dodatna vzglavnika, ki bosta tako kot vsi nasloni na sedežih nosila izvezen logotip serije 7. Slednji se bodo nahajali tudi na armaturi in aluminijastih pragovih.

BMW serije 7 notranjost

Poleg udobja bodo vsi avtomobili opremljeni tudi z vsemi najnovejšimi varnostnimi pripomočki, kot je sistem za nadzor voznega pasu, ki bo deloval vse do hitrosti 210 kilometrov na uro. S tem BMW ostaja med vodilnimi, ko je govora o novih tehnologijah v avtomobilih. Že leta 1994 je tako kot prvi evropski proizvajalec v svoja vozila začel vgrajevati navigacijski sistem, leta 2001 pa so svojim kupcem omogočili možnost dostopa do elektronske pošte iz vozila.

Jure Šujica
foto: BMW

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja