BMW serije 2 Grand Coupe prihaja novembra

20. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli
BMW serije 2 Grand Coupe prihaja novembra (foto: BMW)
BMW

Premierno bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, na voljo spomladi prihodnje leto.

Včeraj smo poročali, da se BMW kljub dobrim prodajnim številkam ni odločil za nadaljevanje proizvodnje in predstavitve naslednika serije 3 Gran Turismo. Bavarci se namreč intenzivno pripravljajo na uvedbo številnih drugih novosti in novih modelov, med katerimi je že nekaj časa težko pričakovana serija 2 v izvedbi Gran Coupe. Zdaj je končno znano, kdaj bo novinec uzrl luč sveta.

Na današnji tiskovni konferenci so pri BMW-ju razkrili, da bo novinec prvič predstavljen še letos. Njegova svetovna premiera je tako napovedana za november, razkrit pa bo v sklopu avtomobilskega salona v Los Angelesu. Z njim bodo pri BMW-ju merili predvsem na 'sodobne in urbane kupce', ki naj bi jih pritegnili z uporabnostjo vozila.

Novinec, ki bo po predstavitvi prvim kupcem nato na voljo spomladi leta 2020, si bo tako kot dvovratni kupe z istim imenom osnovo izposodil pri seriji 1, ki bo letos prav tako doživela osvežitev. O motorjih za november napovedanega novinca sicer ni še nič znanega. Tako ni jasno, ali bo na voljo izvedba M2 Gran Coupe, bo pa na drugi strani najverjetneje na voljo vsaj izvedba M240i, ki je bila popolnoma zakamuflirana opažena med zimskimi testiranji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"