Boštjan Avbelj bo najverjetnejši udeleženec finala Clio Cup

Na njem bo nastopilo po pet najboljših tekmovalcev s posameznih državnih tekmovanj in tudi iz Azije.

Boštjan Avbelj bo najverjetnejši udeleženec finala Clio Cup (foto: Boštjan Avbelj) Boštjan Avbelj
16. 8. 2018

Krožno hitrostne avtomobilske dirke v Sloveniji niso med najbolj priljubljenimi dirkaškimi kategorijami. Zadnja leta je situacija malo boljša po zaslugi tekmovanja Twingo Cup, za kaj več pa se morajo dirkači odpraviti v tujino, kjer vsaj nekateri dosegajo precejšnje uspehe. Eden izmed njih je Boštjan Avbelj, ki letos uspešno nastopa na italijanskem prvenstvu serije Renault Clio Cup in po polovici sezone v skupnem seštevku zaseda tretje mesto.

»Po polovici sezone lahko rečem, da sem vesel in hvaležen, da nastopam na tako močnem in izenačenem pokalnem prvenstvu. Svoje moči med drugim merim s profesionalnimi vozniki, ki so med drugim vozili svetovno prvenstvo s turnimi avtomobili in imajo še danes vlogo testnih voznikov. Moja sezona poteka nekako valovito, z dobrimi in nekaj slabimi predstavami na dirkah. Z ekipo Lema Racing trdo delamo, da bi bili čim bolj konkurenčni, mislim, da nam je na zadnjem vikendu v Monzi uspel velik preskok, sicer se ta meri v desetinkah sekunde na krog, vendar je dovolj, da te postavi v boj za zmago,« je dejal 27-letni Vrhničan, ki je nastopal tudi v zgoraj omenjenem pokalu Twingo.

Z dobrimi rezultati pa seveda pridejo tudi višji cilji. Kot član trenutno najboljše peterice v skupnem seštevku se mu namreč nasmihajo dobre možnosti, da se uvrsti tudi v veliki finale Clia Cup, ki bo potekal 4. novembra na dirkališču Paul Ricard v Franciji. Nanj se namreč uvrsti le pet najboljših dirkačev iz posameznih pokalov, ki potekajo po celotni Evropi, pa tudi v Aziji.

»Po štirih letih bo Renault Sport znova zbral najboljše tekmovalce z vsega sveta, da pokažejo svoj talent v njihovih dirkalnikih – Renault Clio Cup IV. Hvaležen sem ekipi, ki mi je omogočila dirkalnik in nastop na dirkah, ter vsem sponzorjem ter vsem, ki me podpirate,« je na koncu dodal Avbelj.