Brez skrbi zaradi zavarovanja tudi v času karantene

25. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli

Na Zavarovalnici Triglav sporočajo, da lahko brez težav vse svoje najpomembnejše storitve urejajo tudi na daljavo.

Ko je pred dnevi v javnosti odjeknila novica, da se v državi pripravlja karantena in da bo med drugim zamrznjeno tudi zavarovanje in registracija avtomobilov, je marsikoga postalo strah, da ne bo mogel zavarovati svojega avtomobila. A strah je povsem odveč. Ne le, da jim tega zakonsko ne bo treba, na Zavarovalnici Triglav sporočajo, da so svojim strankam tudi v tem času tako ali drugače še vedno na voljo, ko se pojavijo kakršnekoli težave, vprašanja ali preprosto potrebujejo kakšen nasvet.

Pri Triglavu v času karantene svojim strankam omogočajo zavarovanje vozila (in drugih premičnin oziroma nepremičnin) na daljavo. To je mogoče opraviti s pomočjo zavarovalnega zastopnika, načinov pa je več: ali po elektronski pošti ali prek mobilne telefonske številke. V obeh primerih je postopek relativno preprost. V prvem primeru prek elektronske pošte od svojega zastopnika dobite spletno povezavo do zavarovalne dokumentacije, v drugem pa na svoj mobilni telefon potrditveno kodo, s pomočjo katere dostopate do omenjene dokumentacije.

Zgornji opciji prideta v poštev zgolj v primeru, da stranka že ima sklenjeno zavarovanje, ki je poteklo. Dodajajo, da je mogoče na daljavo skleniti tudi novo zavarovanje. To je moč urediti prek elektronske pošte, klica na brezplačno telefonsko številko 080/555-555, ali enako kot doslej prek spleta oziroma s sledenjem tej spletni povezavi.

V času karantene pri Zavarovalnici Triglav poskrbijo za vse, ki se znajdejo v težavah na cesti in potrebujejo asistenco. Prijavo škode v primeru prometne nesreče je namreč moč urediti prek spleta, mobilne aplikacije, s klicem na brezplačno telefonsko številko (080/555-555) ali prek zavarovalnega zastopnika. Asistenčno službo je moč priklicati s pomočjo mobilne aplikacije in s klicem na telefonsko številko 080 2864, kjer so, kot obljubljajo, strankam na voljo v vsakem trenutku, v nasprotnem primeru pa stranko pokličejo nazaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol