Broncov 'zlobni brat' je postal še močnejši. Preverite, kaj vse so za to storili pri Hennesseyju

6. 10. 2022
Deli

Po izvedbi VelociRaptor 400 so sedaj pri Hennesseyju pripravili še različico 500.

Ford Bronco velja za pravo ameriško klasiko med terenskimi avtomobili, zato ni nič presenetljivega, da je tamkajšnja javnost, navdušena nad vsem, kar pri Fordu nosi retro pridih, naravnost ponorela nad novim terencem. Prav zato ni presenetljivo, da na evropskih cestah, kamor naj bi tudi prišel, še ni prisoten, saj (verjetno) preprosto ni na voljo dovolj vozil za dostavo na tukajšnje trge.

Da bi torej hitro prišli do svojega, bi bilo treba v ZDA, tam pa bi si lahko omislili še nekaj precej bolj 'zlobnega', kot je zgolj serijski Bronco. Specialist za predelave ameriških vozil različnih znamk Hennessey je namreč predstavil najmočnejšo različico modela Bronco do sedaj, poimenovano VelociRaptor 500 Bronco.

Preberite še: Američani potrdili prihod še ene avtomobilske legende v Evropo

Gre za že osmega člana družine VelociRaptor, ki so ga razvili pri Hennesseyju, zanimivo pa je, da se avtomobil od serijskega brata, ki bi ravnokar zapeljal iz tovarne, ne razlikuje prav dosti. Pri Hennesseyju so se namreč v okviru tokratne predelave lotili skoraj izključno tehnike avtomobila. A razlika je vsekakor velika, vsaj na papirju.

Trilitrski turbinsko podprt šestvaljnik je namreč dobil visokopretočen hladilnik vstopnega zraka, posodobitev motorne elektronike in modifikacije na izpušnem sistemu. Rezultat je namreč kar 20 odstotkov večja motorna moč, številka pa se ustavi pri okroglih 500 'konjih' ali 368 kilovatih. Za nameček ponuja še 746 njutonmetrov navora.

Pri Hennesseyju poudarjajo, da je že serijski Bronco Raptor precej zmogljiv avtomobil, vseeno pa so ugotovili, da motor skriva še več potenciala. Tudi zato so se odločili za predelavo, ki pa ne bo poceni. Še vedno bo moral kupec namreč sam priskrbeti novega – ali rabljenega – Bronca Raptor, za dodatnih 100 'konjev' moči pa bodo v priznani delavnici zahtevali 32.950 dolarjev. V ceno bodo všteti nov par odbijačev, širša platišča in logotipi, ki razkrivajo poreklo vozila.

Preberite tudi: Po napovedih tudi prve slike: takšna bo nova Katra!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja