Američani potrdili prihod še ene avtomobilske legende v Evropo

5. 7. 2022 | Jure Šujica
Deli

Potrditev je uradna, vprašanj pa je pravzaprav še več kot odgovorov.

Pred slabim letom dni so s v avtomobilskem svetu pojavile govorice, da utegne Ford svojega legendarnega terenca po imenu Bronco, ki je v sodobni podobi z retro videzom navdušil številne tamkajšnje voznike, pripeljati v Evropo. Govorice so se sicer tedaj zdele precej malo verjetne, naposled pa se je le izkazalo, da so bile povsem na mestu. Ford je namreč sedaj tudi uradno potrdil prihod novega modela na Staro celino.

Preberite še: Na poti v Evropo še ena Fordova legenda? Obeti so dobri!

“Bronco je Fordov najčvrstejši in najbolj vsestranski terenec, nova generacija pa DNK izvirnika združuje z najnovejšimi tehnologijami za obvladovanje terena in široko paleto dodatne opreme ter ustvarja novo legendo med terenskimi vozili,” je povedal Matthias Tonn, glavni inženir za področje uvoženih vozil pri Fordu Evropa.

Predstavljen v Sofiji, na voljo le z levim volanom

Da se nekaj pripravlja, so pri Fordu nakazali že minuli mesec, ko so Bronca predstavili na avtomobilskem salonu v bolgarski prestolnici Sofiji, vendar pa še ni znano na katerih trgih bo vozilo na voljo. Pri Fordu namreč sporočajo, da ga bodo ponudili le na izbranih tržiščih, iz katerih pa bo recimo izvzeto britansko. Avtomobil bo namreč na voljo izključno v konfiguraciji z volanom na levi strani. Hkrati bo na voljo 'v zelo omejenih količinah', kar gre pripisati priljubljenosti v ZDA.

Prav tako bo Bronco na voljo izključno v daljši izvedbi s štirimi vrati, o motorni ponudbi in opremi pa zaenkrat še ni govora. Znano je le to, da bo serijsko na voljo z zaporo zadnjega diferenciala (opcijsko pa bo na voljo tudi sprednja), avdio sistem Bang & Olufsen z desetimi zvočniki in nizkotoncem, 12-palčni zaslon infozabavnega sistema in pa 360-stopinjska kamera. Med dodatno opremo bo mogoče najti dodatne žaromete, mehko streho, strešne prečke in pa nosilce za kolesa, smuči ali strešne kovčke.

Preberite še: Premiera: Ford Bronco, ki ne pozna pravil

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem