Bugatti že kmalu v hrvaških rokah?

17. 9. 2020 | Jure Šujica
Deli
Bugatti že kmalu v hrvaških rokah? (foto: Bugatti)
Bugatti

Vse tri strani so se zaenkrat vzdržale komentarjev.

Hrvaška avtomobilska industrija ne velja ravno za eno izmed največjih na svetu, vseeno pa na njihovih tleh deluje eno izmed najbolj uglednih podjetij, še posebno na področju električnih avtomobilov, ki ob drugih dejavnostih izdeluje tudi butične superšportne avtomobile. Jasno, govora je o znamki Rimac, ki pa bi lahko že kaj kmalu pod svoje okrilje vzela legendarno francosko butično znamko z več kot stoletno zgodovino, Bugatti.

Čeprav se ideja na prvi pogled zdi skoraj neverjetna, pa je o njej danes poročal Manager Magazin, povzela pa jo je tudi tiskovna agencija Reuters. Vir informacije tako ostaja neznan, so pa pri omenjeni reviji zapisali, da naj bi pri Volkswagnu o morebitni prodaji francoske znamke v upravnem odboru pogovor stekel še letos.

Tako pri Rimcu, kakor pri Volkswagnu zadeve še ne želijo komentirati. Sicer pa je bil prav Volkswagen tisti, ki je pred 22. leti rešil legendarno francosko avtomobilsko znamko po tem, ko je slednja zaradi finančnih težav zašla v stečaj.

Koncern Volkswagen in hrvaško podjetje Rimac sicer drug za drugega nista tujca. Obe podjetji namreč posredno že sodelujeta preko znamke Porsche, za katero pri Rimcu že proizvajajo nekatere komponente za njihove elektrificirane avtomobile.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol