C_Two doživel ognjeni krst - vidno prestrašen tudi Mate Rimac (video)

26. 11. 2020 | Jure Šujica
Deli
C_Two doživel ognjeni krst - vidno prestrašen tudi Mate Rimac (video) (foto: Ri)
Ri

Po cestah v zaledju hrvaške obale ga je premierno zapeljal nekdanji dirkač Nico Rosberg.

Podjetje Rimac Automobili navkljub napredku vsaj zaenkrat še vedno velja za izredno majhno, tudi v svetu športnih avtomobilov, kar pomeni, da zaposleni pokrivajo več različnih področij dela. Tako recimo tudi lastnik podjetja, Mate Rimac ne opravlja zgolj vloge lastnika in direktorja, pač pa vsaj občasno tudi testnega voznika 'svojih' izdelkov. No, na tem področju pa je letos poleti vseeno dobil nekaj pomoči, saj je uradni ambasador podjetja, s tem pa tudi testni voznik postal nekdanji nemški dirkač in svetovni prvak formule 1, Nico Rosberg.

Vloga Rosberga je med drugim tudi ta, da na portalu Youtube redno objavlja video posnetke prihajajočega superšportnika C_Two, ki je že vstopil v sklepno fazo razvoja in tako je pred dnevi objavil tudi posnetek svoje prve vožnje z novim avtomobilom. Še več, gre za prvi uradni preizkus avtomobila s strani kogarkoli, ki ni aktivno vpleten v razvoj novega vozila.

Prvi avtomobili naj bi bili nared za proizvodnjo že v začetku prihodnjega leta, do tega, da bi bil avtomobil povsem funkcionalen pa mu zaenkrat manjka še približno 20 odstotkov. Vseeno pa je Rosberg dobil priložnost, da avtomobil zapelje na odprti cesti. In priložnost je več kot izkoristil, nad čemer je bil malenkost manj navdušen tudi Mate Rimac, ki je ob tem priznal, da med vožnjo ni bil povsem sproščen, a hkrati dodal, da Nemcu povsem zaupa.

Med vožnjo, ki si jo lahko ogledate tudi preko zgornjega video predvajalnika je Rosberg preizkusil tudi tako imenovani Track mode, ki vozniku omogoči, da izkoristi ves potencial avtomobila. Pri tem mu je družbo delal Miroslav Zrnčević, nekdanji avtomobilski novinar, sedaj pa testni voznik pri Rimcu, ki delovanje voznih programov pozna bolje kot kdorkoli drug.

Nad preizkusom je bil Rosberg vidno navdušen, vseeno pa ga pravi test šele čaka, saj naj bi se z Rimcem C_Two Prototype že kmalu zapeljal tudi po dirkališču.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"