Češka avtomobilska znamka bo zresnila obraz – z dobrim razlogom

Pri Škodi s prvimi skicami konceptnega električnega križanca razkrivajo oblikovne smernice prihajajočih modelov

V Mladi Boleslav, kjer domuje češka Škoda, objavili prve skice zunanjosti novega konceptnega avtomobila Vision 7S, s katerim razkrivajo  nadaljnje podrobnosti svojega novega oblikovalskega jezika. Skice prikazujejo predogled oblike karoserije z vpadljivim  sprednjim delom in žarometi oblike črke T.

Podoba zunanjosti električnega konceptnega avtomobila prikazujejo na novo oblikovan, vpadljiv sprednji del s širšo in položnejšo masko ki je temna in zaprta. Prednji žarometi, ki so bili pomaknjeni daleč na rob vozila, so razporejeni v dveh vrstah drug nad drugim, ostro zaobljen trak dnevnih luči nad njimi pa se bočno razteza v poudarjena krilca, ki razširjajo svetlobno skupino.

Ostro oblikovan pokrov motorja navaja že znano linijo znamke in popolnoma preoblikovan odbijač ima sedem navpično razporejenih odprtin za dovod zraka, pri čemer ima osrednji vložek v oranžni barvi. Spodnji del je opremljen z aluminijasto zaščito podvozja. Velika, aerodinamično optimizirana kolesa poudarjajo močan vizualni videz medtem, ko stranski pogled opredeljujejo čiste površine in rahlo padajoča strešna linija proti zadku.

Nov oblikovalski jezik odraža znane vrednote znamke, kot so robustnost, funkcionalnost in pristnost, ter izstopa s svojo prostorno notranjostjo, vzdržljivimi, trajnostnimi materiali in aerodinamično, učinkovito karoserijo.