Chevrolet Camaro v leto 2019 v pomlajeni podobi

9. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Največjih sprememb pri prenovljenem Chevrolet Camaro bosta deležna sprednji in zadnji del, kar nekaj novosti pa bo sledilo tudi 'pod kožo'.

Chevrolet je pred nekaj urami predstavil novo podobo legendarnega športnika, ki sliši na ime Camaro. Tega je Chevrolet predstavil leta 1966 kot odgovor na Fordovega Mustanga in tako kot slednji tudi Chevroletov športnik letos, tri leta po predstavitvi aktualne generacije, dobiva oblikovno prenovo, ki pa bi lahko delila mnenja posameznikov. Hkrati s prenovo Chevrolet širi paleto športno naravnanih izvedb z oznako 1LE.

S šesto generacijo Chevrolet Camara je kot najbolj opazna sprememba prišla nova maska vozila. Z njo se je avtomobil znebil velikih okroglih luči, namesto njih so prišle nižje in širše dnevne luči v kombinaciji s parom klasičnih žarometov. Dnevne luči so po novem razpotegnjene še nekoliko bolj proti sredini odbijača, Chevroletov znak pa se je prestavil nekoliko nižje na srednjo letev odbijača, ki je po novem obarvana v barvo mreže in tako kar nekoliko skrita. Bočna linija ostaja nespremenjena, zadnje luči pa so ponovno sestavljene iz dveh parov žarometov in tako nekoliko bolj podobne izvedbi iz leta 1968.

Paket za boljšo vodljivost tudi za najšibkejšega

Na motornem področju novosti ni. Še naprej bo ponudba sestavljena iz dvolitrskega turbo motorja z 275 'konji', 3,6-litrskega V6 motorja s 355 'konji' in 6,2-litrskega motorja, ki v standardni različici razvije 455, v najmočnejši z oznako Chevrolet Camaro ZL1 pa 620 'konjev'. Bo pa zato po novem tudi avtomobile z najšibkejšim motorjem mogoče opremiti s paketom 1LE. Ta prinaša še nekaj več dodatkov v obliki Brembovega zavornega sistema, večjih platišč, tršega vzmetenja in možnostjo izbire načina vožnje, zaradi česar naj bi avtomobil postal nekoliko bolj vodljiv.

Camaro bo poleg novosti na karoseriji, podvozju in pod motornim pokrovom prejel še nekaj novosti, ki bodo pripomogle k večji varnosti in udobju vozila. Avtomobil bo tako prejel nov informativno-zabavni sistem, novo vzvratno kamero, opozarjal pa bo tudi na nevarnost čelnega trka.

Čeprav gre za prenovljen avtomobil z modelnim letom 2019, pa bodo prvi primeki Chevrolet Camara kupce razveselili že pozno jeseni, pri čemer naj bi cena ostala bolj kot ne nespremenjena.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja