Corvette prvič čez 1000 konjskih moči - za koliko?

26. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli

Američani se pri novi Corvette niso niti malo držali nazaj!

ZR1 je zadnji dodatek v linijo Corvette, ki predstavlja vrhunec ameriškega avtomobilskega inženiringa. Sredinsko nameščen  5,5-litrski V8, zmore osupljivih 1.064 konjskih moči (793 kW) - prva Corvette s štirimestnim številom konjskih moči in najmočnejši ameriški serijski avtomobil z V8 motorjem doslej.

Chevrolet



Chevroletovim inženirjom je to uspelo z dvema turbopolnilnikoma. Motor ima tudi nove glave, optimiziran čas odpiranja ventilov in prenovljen sesalni sistem. vse zasnovano za maksimalno zmogljivost. Najhitreje se lahko pelje 346 kilometrov na uro s četrt milje pa opravi v manj kot 10 sekundah.

Chevrolet

Ogromna moč - ogromne zavore

Zavorni sistem ima največje karbonsko-keramične diske, ki so bili kadarkoli vgrajeni v Corvette – 400 mm spredaj in 390 mm zadaj. To omogoča pospeševanje in zaviranje v ciklu 129-322-129 kilometrov na uro (80-200-80 milj na uro ) v samo 24,5 sekundah. 

Chevrolet

ZR1 so opremili s serijo aerodinamičnih izboljšav, ki pri največji hitrosti ustvarijo do 544 kg potiska k tlom. Dodatni  ZTK paket za dirkališča še dodatno poveča potisk k tlom in in posledično vključuje trše vzmeti ter posebne Michelin PS Cup 2-R pnevmatike.

🖉

 

Prve bodo iz tovarne zapeljale prihodnje leto, predvidena cena pa bo čez lužo znašala okoli 140.000 evrov - tudi najdražja doslej bo!

Chevrolet

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu