Chevrolet objavlja prve uradne fotografije prve Corvette s sredinsko nameščenim motorjem

12. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Znan pa je tudi datum popolnega razkritja, kar se bo zgodilo že čez dobre tri mesece.

Chevrolet že kar nekaj časa napoveduje prihod ene izmed najtežje pričakovanih generacij modela Corvette do zdaj, generacije C8. Razlog za to je povsem preprost. Po več kot šestih desetletjih in sedmih generacijah namreč ameriška znamka povsem spreminja zasnovo kultnega športnika, ki bo imel od zdaj sredinsko nameščen motor torej za voznikom in sopotnikom. Datum predstavitve pa se zdaj končno (nezadržno) bliža.

Sinoči je bila tako v New Yorku novinka prvič tudi uradno predstavljena javnosti, pa čeprav le v predprodukcijski izvedbi in skrita pod kamuflažno folijo. A brez dvoma je šlo za avtomobil, ki se bo od serijske izvedbe razlikoval le malenkostno. Ta bo namreč svoj debi doživel že čez dobre tri mesece, kar nakazuje tudi datum na vratih vozila. Uradna predstavitev vozila je tako napovedana za 18. julija letos.

Aktualna generacija ostaja v ponudbi

Kaj je torej za zdaj znanega o novinki? Pod motornim pokrovom večjih presenečenj ne bo. Svoje mesto bo tam dobil 6,2-litrski osemvaljnik serije LT, ki bo brez pomoči prisilnega polnjenja iz sebe iztisnil približno 500 'konjev' ali 368 kilovatov moči. Kompresor naj bi na drugi strani prišel v poštev šele v skrajni različici z oznako ZR-1 s 745 'konji' ali 548 kilovati moči. V obeh izvedbah se bo moč prenašala zgolj na zadnji kolesni par, prednjega pa bi v prihodnosti v izbranih različicah lahko poganjal elektromotor, ki bi lahko poskrbel za skupno sistemsko moč vozila prek 1.000 'konjev' ali 736 kilovatov.

Ne glede na to, da bo na trg prišla povsem nova Corvette, pa bo ljubiteljem klasike vsaj še nekaj let na voljo tudi aktualna generacija C7. Na ta način se bodo pri Chevroletu verjetno želeli tudi prepričati o tem, ali je bila popolna sprememba zasnove avtomobila pravilna poteza ali ne.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja