Christiano Ronaldo lastnik enega od le desetih superšportnikov

12. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Portugalski nogometni zvezdnik bo lastnik ekskluzivnega Bugattija Centodeici postal (šele) prihodnje leto.

Bugatti Centodieci je avtomobilski dragulj, ki ga je francoska avtomobilska znamka predstavila pred natanko letom dni in z njim počastila 110. obletnico ustanovitve. Hkrati so se z njim poklonili še zadnjemu avtomobilu, izdelanemu preden je šlo podjetje v stečaj in nato pristalo pod okriljem Volkswagna, superšportniku EB110. In čeprav je nastal na osnovi modela Chiron, je od slednjega še precej bolj ekskluziven.

Zgolj deset primerkov modela, o katerem smo podrobneje pisali že ob njegovi predstavitvi, bodo izdelali pri Bugattiju, za vsakega izmed njih pa bodo morali srečni kupci odšteti vsaj osem milijonov evrov. In medtem, ko o lastnikih preostalih devetih primerkov ni znanega prav veliko, je jasno, da se je za nakup enega izmed njih sedaj odločil tudi portugalski nogometni zvezdnik in član italijanskega Juventusa, Christiano Ronaldo.

Tretji v zbirki

Kdaj se je Ronaldo odločil za nakup novinca sicer ni znano. Praksa pri omejenih serijah Bugattijevih vozil namreč kaže na to, da je večina izmed njih razprodanih še preden so pravzaprav predstavljena javnosti, prvi pa so o nakupu konec minulega meseca poročali pri italijanskem časniku Corrie Della Serra. Kljub temu naj bi portugalski nogometaš na svoj avtomobil moral počakati vse do prihodnjega leta.

Centodieci pa nikakor ni prvi Bugattijev avtomobil, za nakup katerega se je odločil Ronaldo. Sicer znan avtomobilski navdušenec, ki ima v svoji lasti tudi Mclaren Senno, dva Lamborghini Aventadorja, Ferrarija F12 TDF in kopico drugih športnih avtomobilov je namreč lastnik dveh drugih Bugattijev, Chirona in Veyrona. Tudi zato se ga je lansko leto omenjalo kot kupca unikatnega La Voiture Noirja, a se je informacija kasneje izkazala kot neresnična.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol