Nova Climbkhana: Ken Block gume radiral na eni najbolj nevarnih cest na svetu

Američan se je tokrat lotil vedno bolj priljubljene ceste na kitajsko goro Tianmen.

Nova Climbkhana: Ken Block gume radiral na eni najbolj nevarnih cest na svetu (foto: Hoonigan) Hoonigan
19. 11. 2019

Zavita in sila nevarna cesta, ki vodi proti kitajski gori Tianmen, postaja vedno bolj priljubljena med avtomobilisti in tudi med avtomobilskimi proizvajalci, ki jo vse pogosteje uporabljajo za dokazovanje zmogljivosti svojih avtomobilov. Kar 99 ostrih in na trenutke izredno nevarnih ter ozkih ovinkov nedvomno ima svoj čar. In kjer so ovinki in spektakularni razgledi, tam je tudi Ken Block. Američan je namreč slovito cesto izbral za prizorišče drugega dela Climbkhane.

A čeprav se o najbolj slavni kitajski cesti nekoliko več govori šele v zadnjem letu ali dveh, Block zanjo ve že več let in je podvig temu primerno začel načrtovati že pred časom. „Pred približno petimi leti sem prvič na spletu naletel na fotografijo te blazne ceste s številnimi ovinki in prevoji, ki se križajo med seboj. Še preden sem odkril, kje se nahaja, sem vedel, da želim tam posneti video, in bolj kot sem raziskoval, bolj sem ugotavljal, da sem našel najboljšo cesto na svetu. Spominja na evropske cestne relije s stopnjo težavnosti 11, postavljene v okolje, ki še najbolj spominja na film Avatar,“ je bil slikovit Ken Block.

In res, v videu se je spopadel z vsakim ovinkom posebej, 99 pa dodal še nekaj svojih v obliki vrtenja na mestu in okrog rikš ter seveda pande na Segwayu. Brez tega pri Blocku pač ne gre. In še avtomobil? Pravzaprav že znan stroj, Ford F-150 s šestvaljnikom iz Forda GT, katerega moč znaša 914 'konjev', in s štirikolesnim pogonom, ki znova dokaže, za kakšen namen je bil izdelan.

Preberite še: Ken Block se je s cesto na Pikes Peak spopadel v svojem, Climbkhana slogu