Slovenski 'Concours d' Elegance' ta vikend v Ormožu

8. 6. 2022 | Jure Šujica
Deli

Na dogodku si bo mogoče ogledati le najboljše starodobnike iz Slovenije in okolice.

Dogodki Concours d' Elegance veljajo za najbolj prestižne v svetu avtomobilskih starodobnikov. Še posebej znamenit je vsakoletni dogodek, ki poteka na obali italijanskega jezera Como in privabi velik del svetovne elite in vozila, vredna po več milijonov evrov. Takih, ki jih v Sloveniji najdemo le s težavo. A tudi v naši deželi avtomobilske garaže skrivajo kar nekaj pravih avtomobilskih biserov, ki jih je sem ter tja mogoče videti tudi v javnosti.

Verjetno najboljša priložnost za to pa bo ta vikend, 11. junija na grajski pristavi v Ormožu. Tam bosta potekala prireditev in izbor Naj starodobnika Slovenije 2022. Gre za dogodek, ki ga organizira Slovenska veteranska avto-moto zveza, na njem pa se bodo zvrstili najboljši in najbolj edinstveni starodobni avtomobili iz Slovenije in bližnjih držav. Na razstavi bodo prestavljena zgolj povabljena vozila.

Dogodek se pričel ob 10. uri dopoldan, trajal pa bo do 16:30, ko bo strokovna komisija organizacije SVAMZ tudi razglasila zmagovalce v posameznih kategorijah. Vsa vozila bodo sicer prejela kovinsko plaketo, zmagovalci pa bodo ob tem prejeli tudi steklene pokale.

Sicer pa bo prireditev potekala v tesnem sodelovanju z Osnovno šolo Ormož. Njihovi učenci bodo namreč med dogodkom risali vsa prisotna vozila in dogajanje, njihova umetniška dela pa bodo nato prodali na dražbi. Hkrati bodo v družbi razstavljenih vozil prikazali tudi avtomobile, ki jih obnavljajo v sklopu tehničnega pouka.

Preberite še: To je avtomobil, ki je postavil temelje sodobnim varnostnim sistemom

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol