Cupra bo prvi rojstni dan zaznamovala s prvim samostojnim modelom

16. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli
Cupra bo prvi rojstni dan zaznamovala s prvim samostojnim modelom (foto: Newspress)
Newspress

Dokončna predstavitev modela je predvidena prihodnji teden.

Španska avtomobilska znamka Cupra je samostojna od lani. Osamosvojila se je namreč (šele) februarja 2018, kljub temu pa še naprej ostaja predana izdelavi športnih avtomobilov. Njen prvenec je bila namreč Cupra Ateca, predelan križanec, narejen na osnovi Seatove Atece, a s 300 'konji' oziroma 221 kilovati motorne moči. Naslednji model naj bi bil na drugi strani nekaj povsem drugega.

Pred dnevi je namreč Cupra najavila, da bo za svoj prvi rojstni dan, 22. februarja letos, predstavila nov model, ki pa naj bi bil v nasprotju z Ateco povsem samostojen in tako drugačen od vozil znamke Seat. »Prihajajoči koncept je združitev vsega, kar predstavlja znamka Cupra, poseben avtomobil z udarnim dizajnom, ki predstavlja zmogljivosti in energijo, ki jo pri Cupri usmerjamo v razvoj novih modelov,« je dejal generalni direktor znamke Wayne Griffiths.

O prihajajočem konceptu konkretnih podatkov niso razkrili, so pa zato predstavili njegovo prvo fotografijo. Z nje je razvidno, da gre za petvratni športni terenec, ki pa bo v nasprotju z Ateco oblikovan nekoliko bolj kupejevsko. Posledično je pričakovati, da bo narejen na isti osnovi CUV, na podatke o zmogljivosti pa bo verjetno treba počakati do uradnega razkritja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"