Dirke v pospeševanju, reaktivna letala in skoki pri 270 kilometrih na uro. Je to najboljša Gymkhana doslej?

7. 12. 2022 | Jure Šujica
Deli
Dirke v pospeševanju, reaktivna letala in skoki pri 270 kilometrih na uro. Je to najboljša Gymkhana doslej? (foto: Youtube: Gymkhana)
Youtube: Gymkhana

Travis Pastrana se je tokrat podal na družinske počitnice na Florido.

Ameriški dirkač Ken Block je že pred časom k sodelovanju v svojem projektu Gymkhana povabil svojega dobrega prijatelja, dirkača in motokrosista Travisa Pastrano. In medtem ko je Block vse bolj osredotočen na dirkanje z električnimi avtomobili, je Pastrana tisti, ki bo sedaj skrbel za atraktivne vragolije. Včeraj je namreč predstavil svoj drugi video. In zdi se, da mu idej ne bo zmanjkalo.

Preberite še: Video: Ken Block znova v akciji prvič s povsem novim avtomobilom in v eminentni družbi

Dogajanje je tokrat postavljeno na Florido in izrazito prepredeno z energijo iz 80. let, vključno s pisanimi barvami okolice in avtomobila, Subaruja Wagon, ki so mu pri Hooniganu namenili izdatno preobrazbo, v katero sta vključena tudi aktivna aerodinamika in motor z močjo kar 862 'konjev'.

Jasno, osrednje dogajanje znova zajema obilico drsenja in kurjenja gum, pa tudi skokov. In to kakšnih! Tudi s hitrostjo več kot 270 kilometrov na uro, prek helikopterjev in s spremljavo ameriških vojaških lovcev. Ti so Pastrano spremljali med vožnjo po znameniti cesti, ki pelje na otok Key West.

Tokratna Gymkhana, ki se začne s skokom Pastrane skozi hotelsko okno in s padalom na hrbtu, morda ni najdaljša doslej, vseeno pa je ena bolj atraktivnih. Lahko pa se o tem prepričate tudi sami v zgornjem videu.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem