Obsežna posobitev pri Daciji. Kaj se bo zgodilo s cenami?

Tudi pri Dacii, kjer stavijo na cenovno dostopnost, so pripravili paket posodobitev za tri modele. Dolg spisek sodobnih varnostnih asistenc torej - in še kaj malega zraven.

Ko bo v začetku julija začel veljati nova evropska regulativa za varnost, imenovana GSRII, bodo tudi pri Dacii modeli Sandero, Sandero Stepway, Jogger in Logan posodobljeni in nadgrajeni z zajetnim varnostno-asistenčnim paketom, s katerim bodo vsi ti modeli, ki so sicer predvsem sinonim za 'ravno toliko avtomobila, kot ga rabite', postali bolj varni in seveda sodobnejši. Poleg tega pa so pri znamki posodobitev izkoristilii še za nekatere drobne posodobitve in spremembe.

Dacia

Dolg spisek novih varnsotnih in asistenčnih sistemov

Tako bodo vsi modeli dobili opozorilnik za zapuščanje voznega pasu, pa sistem za zadrževanju v vozem pasu, senzorje za dež in luči, pa napredni sistem za zaustavitev v sili s prepoznavo peščev in kolesarjev, prepoznavo znakov in opozarjanje na hitrostne omejitve, senzorje za vzvratno vožnjo, opozarjanje na utrujenost voznika, ... Hkrati pa tudi stikalo My safe button za enostaven dostop do sistemov in občasno izklapljanje (po vsakem zagonu motorja se sistem spet ponastavi). Hkrati bodo imeli vsi modeli tudi zanimivo QR kodo na vetrobranskem steklu, ki jo bodo lahko skenirali reševalci, za podatke o varnem in hitrem dostopu do ponsrečencev v primeru nezgode.

Dacia

Nekaj novih opremskih elementov

Dacia Jogger Hybrid bo ob tem dobila tudi nov sedempalčni instrument iz novega Dusterja. Zraven je še nekaj novih barv, kot na primer Safari bež za Sandra Stepway, pa Shale siva in Cedrovo zelena. Sandero in Logan dobita še nova platišča, Sanderova verzija Journey pa bo po opremi bolj podobna verziji Extreme. Poleg tega bodo zdaj USB C vtiči na voljo spredaj in zadaj. In pri Joggerju bo ročna klimatska naprava poslej serijska tudi v vstopnem opremskem paketu Essential.

Dacia
Pri zastopniku za zanmko pri nas, podjetju GA Adriatic pravijo, da so novi oziroma posodobljeni modeli že v prihodu in bodo na slovenskem trgu postopoma, do konca junija. Cene sicer še niso znane, zagotavljajo pa, da se trudijo zadržati jih čim bliže trenutnim.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol