Dodge: električni in bencinski športniki lahko obstajajo skupaj!

18. 8. 2021 | Jure Šujica
Deli

Datum za odhod slednjih še ni določen, zagotovo pa bodo nekaj časa na voljo tudi po tem, ko se bodo na cesti že pojavili tudi električni športniki.

Ljubitelji Športnih avtomobilov ‘klasične’ zasnove znamke Chevrolet  zadnje dni verjetno niso najboljše volje, saj so iz vrha podjetja nedavno sporočili, da se Camaro, kakršnega poznajo sedaj kmalu poslavlja, nasledila pa naj bi ga električno gnana štirivratna limuzina. No, ljubitelji znamke Dodge imajo na drugi strani sedaj nekaj več razlogov za dobro voljo, saj iz njihovega vodstva prihajajo spodobudne novice, povezane predvsem z njihovima modeloma Charger in Challenger.

V nedavnem intervjuju za ameriško spletno stran Muscle Cars & Trucks je namreč njen prvi mož, generalni direktor Tim Kuniskis dejal, da zaenkrat še ne razmišljajo o tem, da bi ukinil katerega izmed zmogljivejših, bencinsko gnanih modelov znamke. Le ti naj bi namreč vsaj prvih nekaj let sobivali s prihajajočimi električnimi športniki. To naj bi bil tudi način, da kupce počasi in previdno pripravijo na prehod k novi tehnologiji – proces, za katerega se zavedajo, da bo izredno delikaten – hkrati pa ohranijo svoj položaj na trgu. Kuniskis se ob tem zaveda, da bodo izgubili nekaj kupcev, računa pa na prihod novih.

Ne glede na to, pa naj bi bil sloves bencinsko gnanih športnih avtomobil, ki so še v floti in se pred letom 2025 zagotovo še ne bodo poslovili spektakularen, nekako podoben kot pri Viperju. Tako bi lahko oba zgoraj omenjena športnika dobila še eno generacijo, ki bo ob odhod predstavljena v svoji najbolj zmogljivi izdaji v zgodovini, kot so to recimo storili s pred leti upokojenim Viperjem ter izvedbo ACR.

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja