Video: Luka M. Grošelj avstrijski drift prvak 2010

25. 8. 2010 | Dušan Lukič
Deli

Pred zadnjo dirko avstrijskega drift prvenstva je bilo jasno: Thomas Graf je imel le teoretične možnosti, da Luki Marku Grošlju pred nosom spelje naslov prvaka.

A najdaljša in najhitrejša steza prvenstva ni prinesla presenečenja: na najvišjo stopničko se je povzpel domačin, sicer uspešen avstrijski relist Hannes Danzinger, toda to je zadostovalo le za tretje mesto v skupnem seštevku prvenstva v točkovanju serijskih vozil. Le ena zmaga v sezoni je za naslov pač premalo.

Graf, sicer tudi domačin na stezi Wachauring v Melku (živi le nekaj deset metrov od nje), se je letos moral tako kot Danzinger zadovoljiti z le eno zmago, saj je zbral dve točki več, tretje mesto na zadnji dirki (po umirjeni, taktični vožnji brez napak) pa je bilo za Luko Marka Grošlja dovolj, da je brez težav osvojil naslov.

Po težavni lanski sezoni, ko je (kot še nekateri tekmovalci) prekinil nastope v avstrijski seriji zaradi slabega sojenja, je to najboljši obliž na rano ne le Grošlju, temveč tudi organizatorjem, ki so po lanskem polomu serijo obrnili na glavo, uvedli nov sistem tekmovanja (z merjenjem časov), poskrbeli za dobre, profesionalne sodnike in se ponovno izkazali z učinkovito in natančno izvedbo tekem.

V razredu tekmovalnih vozil je Georg Comandella odnesel še drugo zaporedno zmago, a ker na prvih dveh tekmah ni nastopil, je šel naslov v žep Aloisu Pamperju. V tem razredu sta v Melku nastopila še dva slovenska dirkača, Peter Žvan in Tadej Gostinčar, ki sta za najboljšimi v razredu tekmovalnih vozil, čeprav sta nastopala na serijskih gumah, zaostala le za las (tako kot Nemec Markus Militzer), ves dan pa sta postavljala tudi izjemno hitre čase.

Končni vrstni red avstrijskega drift prvenstva

Serijska vozila:

1. Luka Marko Grošelj (BMW M3 E36) 92 točk

2. Thomas Graf (BMW M3 E36) 89

3. Hannes Danzinger (BMW M3 E46) 87

Tekmovalna vozila:

1. Alois Pamper (BMW M3 E36) 92

2. Christian Guzinam (Mercedes 190E 2.3 16V) 80

3. Gert Göberndorfer (Opel Ascona B 2.0) 61

Dušan Lukič, foto:? Matej Grošelj

2010_08_22_Drift_LMG_Avstrija