Ekskluzivno: Fiat 500X Cabrio nova pridobitev linije Fiat 500!

4. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po do sedaj zbranih podatkih bo v proizvodnjo zapeljal v tretjem četrtletju prihodnjega leta.

Ko je pred leti britanski Range Rover predstavil različico svojega modela Evoque, opremljenega s platneno streho, se je britanski avtomobilski znamki velik del avtomobilskega sveta zgolj čudil in nasmihal. Na njihovo žalost tudi kupci, kar se je pokazalo v katastrofalni prodaji. Proizvodnjo posebneža so namreč pričeli leta 2017, končali pa že prihodnje leto. A vse bolj se zdi, da so bili Britanci žal le nekoliko pred časom.

Doba križancev s platnenimi strehami kot kaže namreč šele prihaja. Po tem, ko je v letošnjem letu s prodajo T-Roca Cabrio pričel Volkswagen se namreč na začetek proizvodnje omenjenega modela pripravljajo tudi pri Fiatu. To je razvidno iz časovnice Fiatovih novosti za prihodnje leto, po katerem naj bi pri Fiatu v začetku prihodnjega leta v Slovenijo najprej pripeljali prenovljenega Tipa, Tipa Cross in novega 500e, proti koncu tretjega četrtletja, najverjetneje v septembru pa naj bi v proizvodnjo vstopil tudi Fiat 500X Cabrio.

Podrobnosti o novincu zaenkrat še niso znane, pričakovati pa je, da bodo pri Fiatu ubrali enako pot kot pri klasičnem Fiat 500 Cabrio, kar pomeni, da bodo obdržali enako bočno linijo, vključno s stranskimi loki vozila, ki skrbijo za njegovo trdnost, pomičen pa bo tako le srednji del (najverjetneje) platnene strehe.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"