Kaj bo Volkswagen ponujal po tem, ko odide Passat? Imamo prve informacije!

25. 5. 2022 | Matjaž Korošak
Deli

Pri Volkswagnu so menda za novinca že zaščitili ime ID.7 in ID.7 Tourer. Vse bolj očitno je, da bo novi kombi nosil ime - Tourer   

Seveda je zaradi oddaljenosti avtomobila, ki bo na trgu šele nekje leta 2024, še vedno kar nekaj ugibanj, tudi okoli imena. Nova limuzina bi lahko nosila tudi drugačno ime, namreč ID.6, kar je sicer omenjal tudi VW. šef Herbert Diess že lani. Edina 'težava' pri tem je, da ima znamka to ime zdaj že zasedeno. Skoraj eno leto je na kitajskem trgu namreč že naprodaj veliki sedemsedežni SUV model s skoraj 590 km dosega, ki se torej imenuje - ID.6.

Toda glede na zaščiteno ime ID.7 in ID.7 Tourer (za popularno kombijevsko verzijo) je skoraj neverjetno, da bi pri VW  imeli dve isti imeni za dva različna modela na dveh trgih. Bolj verjetno je, da bodo dobro sprejeti veliki 4,88 metra dolgi SUV naposled le namenili tudi evropskim kupcem (za ZDA je menda tako rekoč potrjen). Glede na znano tehniko in MEB platformo, na kateri so zrasli vsi e-modeli, to ne bi bilo nič čudnega.

Oblikovalski jezik je predstavil Vizzon

Volkswagen je pred skoraj dvema letoma že pokazal koncept ID. Space Vizzon, ki bi verjetno lahko postal ID.7 Tourer. Konceptni avtomobil je sicer iz današnjega stališča, ko je oblikovalki jezik družine ID dobro znan, verjetno precej blizu realnosti. Sicer pa je koncept s 4,96 metra precej daljši od Passata, hkrati ima celo za 16 cm daljšo medosno razdaljo, kar dovolj pove o prostornosti novega električno gnanega modela. Ki je sicer kombi, toda z izrazito dinamično kupejevsko linijo strehe. Limuzinski brat bo sicer zelo verjetno izveden iz koncepta ID.Vizzon.

Do 590 km dosega!

Za pogon tega Tourerja bo verjetno služila znana tehnika večjih MEB modelov, torej pogonska baterija v dnu s 82 kWh ter e-motor s 205 kW na zadnji osi (z možnostjo dodanega prednjega motorja s 75 kW, sistemska moč bo znašala 250 kW). Glede na baterijo in motor pri VW računajo s kar 590 km dosega s polno baterijo. Avtomobil naj bi začel prihajati iz tovarne v Emdnu leta 2024. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja