Elektrifikacija tudi za največjega

26. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Elektrifikacija tudi za največjega (foto: Hyundai)
Hyundai

Kljub kratkemu veku aktualne generacije pa bo prenova več kot zgolj kozmetična.

Hyundaiev največji križanec ostaja zastavonoša znamke tudi po štirih generacijah, zaradi česar si zasluži, da vsebuje vso najnovejšo tehnologijo in tehnološke rešitve. Tudi zato so se pri Hyundaiu odločili, da bodo svojega največjega križanca po vsega dveh letih od predstavitve aktualne generacije že zelo kmalu posodobili. Pri Hyundaiu pravzaprav napovedujejo že kar povsem novo generacijo. Kaj so torej pripravili?

No, nova bo že kar cela platforma vozila. Ta bo vsaj za evropske modele povsem nova in ravno Santa-Fe bo tisti model, ki jo bo prejel najprej. Omogočala bo namreč tudi elektrifikacijo – Hyundai bo novinca kupcem ponudil v različici s hibridnim pa tudi priključnohibridnim pogonskim sklopom. No, o podrobnostih se zaenkrat še niso razpisali, z njimi bodo verjetno počakali vse do predstavitve.

Precej več pa so v sporočilu za javnost napisali o sprednjem delu vozila, ki so ga delno razkrili na prvi uradni fotografiji. Ta prinaša tudi nov oblikovalski jezik, vključno s širšo masko, ki se razteza čez celoten sprednji del vozila in zaključuje z dnevnimi lučmi na njenem robu. Sicer pa bo več o novincu znanega že precej kmalu, saj naj bi na evropskih trgih prve kupce lovil v septembru.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja