Fabia Scoutline si želi na teren

Najnovejša pridobitev v ponudbi Škode Fabie prinaša nekoliko bolj robusten videz, ne pa tudi spremenjenih voznih karakteristik.

Fabia Scoutline si želi na teren (foto: Škoda) Škoda
23. 10. 2018

Škoda je svojo linijo vozil Scout predstavila že pred časom, ko je bila na trgu aktualna še druga generacija Octavie. Ta je bila opremljena s številnimi plastičnimi zaščitami karoserije, terenski videz pa je dopolnjevala z nekoliko višjo nasajeno karoserijo in štirikolesnim pogonom, zaradi česar jo je bilo mogoče zapeljati tudi na nekoliko manj urejene poti. Nova Fabia, ki je opremljena 'le' z opremo Scoutline, takih zmogljivosti ne prinaša.

Ne nazadnje novinki za kaj takega manjka štirikolesni pogon. A da ne gre za čisto običajno Fabio karavan, je mogoče razbrati zelo hitro. Avtomobil je namreč okrog in okrog zaščiten s plastičnimi obrobami karoserije, ki pa so na sprednjem in zadnjem delu odete v srebrno barvo – prav tako kakor strešni nosilci in pokrovi vzvratnih ogledal. Nova so sicer še 16-palčna platišča, ki jih je mogoče proti doplačilu zamenjati z za palec večjim kompletom.

Drugih novosti v primerjavi s standardno karavansko različico (za katero je ta paket opreme rezerviran) Scoutline ne prinaša. Pod motornim pokrovom se bo tako lahko skrival lenabor litrskih trivaljnikov, podprtih s turbo puhalom. Standardna ostaja tudi notranjost, ki pa je bila pred kratkim, v avgustu, temeljito prenovljena in opremljena z dodatki, kot sta par rež za USB na zadnji klopi, dvojno oblazinjenje tal in še bi lahko naštevali.

Preberite še: