Facebook stran Policijske postaje Kranj postaja pravi hit družbenih omrežij. Kdo stoji za njo?

25. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Do zdaj je prejela že več sto reakcij in komentarjev. Pa je res verodostojna?

Pred dnevi je se je na spletni strani Policijske postaje Kranj pojavila fotografija prenosnega merilnika hitrosti, s katere je mogoče razbrati motorista, ki so mu 13. maja na razdalji 264 metrov izmerili hitrost 250 kilometrov na uro. Vsekakor hitrost, ki ne spada na odprte ceste, saj bi ob trenutku nepazljivosti motorista ali katerega od udeležencev kaj hitro lahko prišlo do prometne nesreče s hudimi posledicami.

Omenjena fotografija je na družbenem omrežju Facebook vzbudila veliko pozornosti, saj je v 12 dneh po objavi doživela kar 464 reakcij in 45 delitev, pri čemer so se pojavili tudi dvomi o tem, da je bila fotografija sploh posneta na gorenjski avtocesti (ali kjerkoli drugod v Sloveniji), saj na posnetku ni videti niti enega prometnega znaka. Hkrati so se zaradi navidezno ostrega ovinka in relativno pokončne drže motorista pojavili dvomi o verodostojnosti fotografije.

Kot se je izkazalo, pa je omenjena fotografija vsem dvomom navkljub povsem pristna. To nam je v pisnem odgovoru zatrdil tudi predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, Bojan Kos, ki ob tem dodaja, da policisti med pogostimi meritvami hitrosti zadnje čase opažajo povečano število primerov podobnih prekoračitev omejitve hitrosti, na kar so že večkrat tudi javno opozorili. Prav Kos je namreč tudi tisti, ki v največji meri skrbi za takšne in podobne (pogosto tudi izobraževalne) fotografije in videoposnetke, na

Facebook strani PP Kranj.

Ta fotografija je bila sicer posneta z nadvoza v neposredni bližini avtocestnega priključka Kranj zahod, voznik motocikla pa je peljal v smeri proti Jesenicam. Da gre za avtentično fotografijo, smo se prepričali tudi sami tako, da smo z iste lokacije posneli fotografijo. Ogledate si jo lahko zgoraj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"