Ford in Volkswagen naj bi v Detroitu tudi uradno sklenila sodelovanje

14. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

V kakšnem obsegu naj bi podjetji sodelovali, še ni znano, pojavljala pa so se že ugibanja o združevanju.

V tem tednu se nam, kot kaže, le obeta potrditev enega od največjih sodelovanj v avtomobilski industriji v zadnjih letih. Po tem, ko se je že lep čas ugibalo, naj bi na mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu, ki bo vrata odprl danes, Volkswagen in Ford naposled le razkrila obseg sodelovanja, ki naj bi ga obe znamki sklenili že zelo kmalu. Potrditev naj bi se po neuradnih podatkih portala Automotive News lahko zgodila že jutri.

»Dosegamo velik napredek v zvezi s številnimi projekti, ki naj bi jih izvedli v prihodnje,« je za omenjeni portal dejal Jim Farley, Fordov predsednik globalnih trgov, in izpostavil prednost Volkswagna. »Je odličen partner že z vidika lokacije podjetja. Menim, da v sodelovanju obe strani vidita številne prednosti, saj moramo na obeh straneh izboljšati prodajne rezultate, po drugi strani drug drugega že zelo dobro poznamo; vodstvi obeh podjetij menita, da povezovanje poteka odlično.«

Fordu, ki se že lep čas spopada s težavami na evropskih trgih (med varčevalnimi ukrepi naj bi se omenjalo celo zaprtje tovarne menjalnikov v Franciji), naj bi tako na stari celini pomagal prav Volkswagen, ki bo tako prevzel tudi področje kombiniranih vozil. Ameriško podjetje naj bi se medtem razširilo na ruski trg, s katerega se je pred časom umaknil General Motors.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"