Osveženi francoski premijski križanec je dobil zanimivo pogonsko novost

28. 6. 2022 | Janoš Pečnik
Deli

Osveženi DS 7 prihaja septembra - z novim svetlobnim podpisom in zmogljivo priključno hibridno pogonsko različico s športnim podvozjem.

Po petih letih je prišel čas za osvežitev DS 7, največjega križanca francoske premijske znamke. Vidite te navpične osvetljene črte spredaj? Pravijo jim svetlobna tančica in so pravzaprav najočitnejša oblikovna sprememba, ki je na odbijaču nadomestila stranske zareze in meglenke. Posodobljena je tudi tehnologija matričnih LED žarometov.

Novi DS 7 ima novost v ponudbi pogonskih sklopov, in sicer zmogljivo priključno hibridno različico E-Tense 4x4, ki so jo razvili v DS-ovem oddelku Performance. Pogon zmore 265 kW (360 KM), do 100 km/h pa s štirikolesnim pogonom pospeši v 5,6 sekunde. Sestavljajo ga 1,6-litrski bencinski motor s 147 kW moči in dva električna motorja - 81 kW spredaj in 82 kW na zadnji osi.

Najmočnejši model so še nekoliko prilagodili za boljšo vodljivost - 15 mm nižje vzmetenje, 24 mm širši kolotek spredaj in 10 mm zadaj, zmogljivejše so zavore, dobi pa tudi 21-palčna platišča.

Preberite tudi: Kratki test // DS7 Crossback e-Tense 4x4 300 Grand Chic

Kot preostala priključna hibrida v ponudbi s 166 in 220 kW moči, ima tudi E-Tense baterijo kapacitete 14,2 kWh, ki omogoča do 65 km električnega dosega (po mešanem WLTP ciklu). Še vedno pa ostajajo tudi klasične različice - 1,5-litrski dizelski ter 1,2-litrski bencinski motor s 96 kW moči ter 1,6-litrski bencinski s 158 ali 166 kW moči.

V notranjosti so mu namenili 12-palčna zaslona z novim sistemom DS Iris in osveženimi grafikami. Aktivno blaženje pri delovanju uporablja informacije iz kamere, ki bere površino ceste, sistem DS Night Vision pa za zaznavanje kolesarjev in peščcev ponoči u porablja infrardečo kamero. Asistenčni sistemi so sicer na drugi ravni avtonomnosti, sistem pa spremlja tudi voznikovo stanje in pozornost.

Naročila za novi model se bodo odprla julija, na ceste pa osveženi DS 7 pride v mesecu septembru.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol